Lenny Wolf's Kingdom Come - Too (2000)

Duitsland
Label: Spitfire

1. It Ain't So Bad (4:34)
  2. Free Your Mind (3:43)
  3. Waiting (5:11)
  4. Too Late (6:10)
  5. You're My Secret (3:16)
  6. Hey Man (4:39)
  7. Tease (3:23)
  8. Mighty Old Man (3:23)
  9. Tell Me What I've Done (3:44)
  10. Should Have Told You (4:50)
  11. Joe English (4:45)
Empyrium
Het beste werk van Lenny Wolff. Waiting en Too Late zijn parels van liedjes, net zoals de ode aan Joe English (The Wings).

avatar van MetalMike
Maar weer eens aangezet, jaren geleden dat ik deze plaat heb aangezet. Valt niet verkeerd, alleen de her-opgenomen nummers hadden voor mij echt niet gehoeven, de originele versies zijn gewoon te goed. En die waren opgenomen met een in topvorm verkerende Lenny.
Het is toch een beetje vanaf deze elpee dat het voor mij minder werd, vocaal trok hij het niet meer zo, de stijl werd er denk ik ook op aangepast. Door de jaren heen werd het rauwer, simplistischer. De magie verdween een beetje.
Maar zeker geen verkeerd werkje, de man heeft een goed gehoor voor wat werkt en niet, zit mooi werk tussen als altijd...

avatar van Faalhaas
MetalMike schreef:

Welke zijn dat dan?

Anyway, dit klinkt best lekker. Wat ik fijn vind is het organische warme geluid. Dat was op voorgaande platen met gebruik van drumcomputers en dergelijke wel even anders. Qua songs is het niks bijzonders verder. Gewoon degelijk maar geen hoogstandjes op het niveau van Get It On, What Love Can Be, Gotto Go, Stargazer etc.

Geen aanrader dus

Faalhaas schreef:

Welke zijn dat dan? .

"Too Late" en "Should Have Told You" zijn van zijn vorige band Stone Fury. En allebei van de tweede plaat.
Dat het organsicher nu klinkt vat ik ook wel, zijn stem heeft flink aan bereik ingeboet en dit past beter bij zijn hesere stem. Zelf ook niet gek op computers, loopjes en dergelijke, maar het had wel wat, gaf Kingdom Come een eigen smoel. Het werd vanaf hier meer een alternatief klinkende band zoals vele andere. Niet slecht, maar het springt er niet meer bovenuit. En ik weet ook niet of ze op elke plaat drumcomputers hebben gebruikt.
Geen aanrader, tsja dat is een ieder zijn smaak ook weer. Op basis van wat mij aanspreekt zou ik idd andere platen aanraden. En dan eigenlijk welke andere plaat dan ook die hiervoor is uitgebracht.
Ik heb trouwens ook een andere hoes, een volkomen zwarte hoes.

avatar van Faalhaas
MetalMike schreef:

Ah dat verklaart waarom ik ze niet herkende, ik draai die tweede Stone Fury plaat nooit. Stay had hij ook al eens opnieuw opgenomen, en daar vind ik het origineel ook beter.

Verder eens met je dat ze (lees Lenny solo) vanaf Hands Of Time een meer eigen stijl kregen. Soms haast richting Depeche Mode, ook wel eens gelezen dat Lenny daar nogal fan van is. Het leverde soms bijzonder goeie muziek op. Toch klonken met name de drums me te geprogrammeerd en te klinisch. Dat is op dit album gelukkig niet het geval.

avatar van MetalMike
Dan zal de opvolger jou vermoedelijk ook wel goed liggen. Staan ook nog een paar echte parels op.