Kingdom Come - Independent (2002)

Duitsland
Label: Ulftone

1. I Can Feel It (4:20)
  2. Mother (4:09)
  3. Tears (3:37)
  4. Didn't Understand (4:52)
  5. Forever (4:51)
  6. Need a Free Mind (4:44)
  7. America (3:20)
  8. Religion Needs No Winner (5:08)
  9. Darling (4:02)
  10. Do You Dare (4:15)
  11. Easy Talking Hardline (4:33)
Empyrium
De lyrics lezen als gedichten, Forever, I Can Feel It, Darling, Need a Free Mind, werken hypnotizerend en Independent is eigenlijk een meesterwerkje te noemen.

avatar van BlauweVla
De eerste vijf nummers vind ik echt zeer goed. Jammer dat ik het daarna minder vind boeien, het lijkt te veel op elkaar namelijk op de tweede helft met iets minder briljante nummers. Het debuut uit 1988 vind ik van begin tot eind nog steeds super.

avatar van MetalMike
Dit is de laatste plaat die ik gekocht heb van de band, de stijl was al een beetje aan het omslaan. De gitaren werden meer heavy, de mystiek verdween langzamerhand. De sfeer op de platen werd kouder en de sound luidruchtiger, rommeliger zelfs in mijn oren. Distorded.
Er staan zeker nog prachtige parels op, "Mother" en het schitterende "Darling", die zet ik nog heel graag aan. Als cd in zijn geheel is dat minder, vind ik spijtig omdat ik toch met name een album-luisteraar ben. Ook "Didn't Understand" is prachtig, dramatisch. Dat nummer brengt me een beetje terug naar de dagen van Bad Image en Twilight Cruiser.
"Forever" is ook een mooi nummer, maar zijn stem was best aan verandering onderhevig, het hoge verdween, het hese kwam ervoor in de plaats, het klinkt soms best amechtig hoe hij probeert toch te brengen wat niet meer kan. Kan mooi zijn, maar het werkt niet altijd. Reden ook voor de verandering van de sound!?
Voor mij gold deze plaat een beetje als een afscheid van Kingdom Come, misschien moet ik toch die latere platen weer eens een kans geven? Het voelde niet heel verkeerd om deze plaat weer eens te horen, maar mijn gevoel blijft dualistisch, ik trek gewoon niet alles, maar ik hoor zeker ook schoonheid.

avatar van Gommans
Prachtige hoes….
Verder klinkt het vet en heavy, maar het is niet echt spannend en meeslepend. Sorry boys. Maar toch bedankt voor jullie eerste 3 dat waren echt hele mooie cd’s.
Maar wel een echt prachtige hoes… of had ik dat al gezegd.