Little Miss Cornshucks - 1947-1951 (2003)

Alternatieve titel: The Chronological Little Miss Cornshucks 1947-1951

1 stem

Blues
Label: Classics

1. Gonna Leave Here Walkin' (2:40)
  2. Have You Ever Loved Somebody (3:06)
  3. So Long (3:04)
  4. For Old Time's Sake (3:04)
  5. When Mommy Sings a Lullaby (3:19)
  6. I Don't Love You Anymore (3:21)
  7. Keep Your Hand on Your Heart (2:49)
  8. He's Funny That Way (2:51)
  9. Cornshucks Blues (2:52)
  10. In the Rain (2:59)
  11. Why Was I Born (2:28)
  12. True (You Don't Love Me) (2:47)
  13. Waiting in Vain (2:52)
  14. You Turned Your Back on Me (2:44)
  15. Time After Time (2:43)
  16. Papa Tree Top Blues (2:12)
  17. Rock Me to Sleep (3:04)
  18. Try a Little Tenderness (3:08)
  19. 'Cause I Lost My Helping Hand (2:10)
  20. Don't Marry Too Soon (2:20)
  21. So Long (2:53)
avatar van L_T_B
Little Miss Cornshucks oftewel Mildred Cummings heeft tot 2003 nooit de erkenning gekregen die zij terdege verdiend. In het mei/juni van het No Depression magazine kwam daar eindelijk verandering met een zeer uitgebreid verslag van haar levensverhaal. Daarop besloot het (obscure) Franse label Classic Records dit album uit te brengen, met een zeer compleet overzicht van haar eerste opnamen.

Cummings' versie van "Try a Little Tenderness" zorgde ervoor dat het nummer overging van een croonersstandaard (Ray Noble, Bing Crosby) naar klassieke soulsong (Otis Redding, Sam Cooke). Ze wordt dan ook gezien als dé brug tussen de torchsingers uit de jaren '20 en '30 en de soulartiesten van de jaren '60.

Ze was van grote invloed voor onder andere Billy Wright, Ruth Brown, Johnny Ray, Wynona Carr en LaVern Baker, Aretha Franklin, Otis Redding en vele andere artiesten uit het beginstadium van de rhythm & blues.