Dr. Octagon - The Return of Dr. Octagon (2006)

Hip-Hop / Electronic
Label: OCD

1. Our Operators Are Masturbating (0:23)
  2. Trees (2:46)
  3. Aliens (2:54)
  4. Ants (3:01)

met DJ Dexter

5. Don't Worry Mz Pop Music (0:32)
  6. Perfect World (2:37)
  7. The Turtle Skit (1:08)
  8. Al Green (2:45)
  9. A Gorilla Driving a Pick-Up Truck (3:35)
  10. Got Any Kids? (0:23)
  11. Doctor Octagon (2:58)
  12. It's the Morning (2:48)
  13. Jumpstart (3:25)
  14. Eat It (5:01)

met Princess Superstar

Relax
Kent nog niemand dit album ?

1,0
Hooooo, is dit recent? Kool Keith terug naar Dr. Octagon??

1,0
Op de myspace van Dr. Octagon (hier) zijn 4 nummers te horen, maar wat een teleurstelling, wat een teleurstelling. Kool Keith heeft altijd gezegd dat hij nooit meer een album zou maken als Dr. Octagon (hij heeft Dr. Octagon immers eigenhandig vermoord in de openingstrack van Dr. Dooom's First Come, First Served). Ik vond dat heel erg jammer, maar na het horen van deze vier tracks wil ik graag roepen: "Kool Keith, je had ons beloofd nooit meer een opvolger te maken."

Als ik op basis van deze vier tracks mag beoordelen, is Kool Keith vergeten hoe hij moet rappen. Ja, jullie lezen het goed: Kool Keith, één van de beste MC's allertijden weet niet meer hoe hij moet rappen. Hij kent niet meer het verschil tussen het (met een raar accent) over een beat heen praten en rappen. Er zit geen enkele flow in de vier nummers. De beats zitten wel goed in elkaar, maar ja, wat heb je daar nog aan? Dat maakt het alleen nog maar zuurder. Het lijkt wel of Kool Keith te gast is op Dr. Octagon tracks, alsof hij ook nog wat mocht roepen over enkele voltooide instrumentale hip-hoptracks. Dat kan toch niet? Ik zal binnenkort (lees: morgen) eens op jacht gaan naar dit album en alles luisteren, maar ik ben bang dat dit een enorme teleurstelling voor mij gaat worden.

Relax
Ik zeg ook meteen waarom, hij is de elektronische kant op gegaan dus hij praat nu wat loze dingen ... hij rapt niet echt.
En steeds word er een woord herhaald en gemixt enzovoort, dus het is meer een elektrische album geworden

Relax
Neeeeeeee ik heb het album, ik moet alleen die uit 1996 nog eens horen en wtf is dit slecht eigenlijk.. als je van hip hop houd dan, want dit is gewoon geen hip hop meer.
Alle nummers hebben geen inhoud en word gewoon wat gelult en wat gezegd en steeds herhaald enzovoorts.
Het album duurt maar 35 minuten en dat is kort.
#12 is nog gaaf, maar dat is geen rap nummer
Alles is electronic en dat is te overduidelijk.. ookal waren ze gestopt, volgens mij is dit een solo van Kool Keith onder deze naam -_-
3.0 omdat de beats nog wel te pruimen zijn en niet eentonig of wat dan ook.
Het valt me alleen tegen dat het geen rap album is.

avatar van Kos
Kos
Deze slaan we maar over .

avatar van BoordAppel
psychonaatje schreef:

Bij Project Polaroid kan hij het toch nog echt wel. Keith is nogal wisselvallig, en dat bewijst hij blijkbaar hier dan weer mee.

Relax
Maar hij rapt gewoon niet

1,0
OK, ik had hier dus een heel verhaal geschreven over wat ik van het album vond, maar dat laat ik achterwege. In plaats daarvan een heel ander verhaal. Na enkel research (viva internet) ben ik niet achter de waarheid over dit album gekomen, maar het verhaal lijkt als volgt te zitten. Kool Keith heeft enkel jaren geleden besloten met de producer Fanatik-J een tweede Dr. Octagon album te maken. Kool Keith had destijds een contract getekend bij CMH/OCD. Hij kwam er later achter dat dit label vooral gespecialiseerd was in het maken van lollig bedoelde country/bluegrass tribute platen van niet-country/bluegrassartiesten. Het label vertelde hem dat ze van plan waren om danceremixen te maken van de nummers die Kool Keith zou leveren. Kool Keith en Fanatik-J hadden toen al een demo afgeleverd om te laten zien wat ze al gedaan hadden. Kool Keith baalde als een stekker en heeft geen direct contact meer gehad met het label. Het label bleef Fanatik-J telkens contracten aanbieden, maar die weigerde dat keer op keer te tekenen. Kool Keith had hem dat aangeraden. Om van het gezeur van het label af te zijn, heeft Kool Keith vervolgens wat oude vocalen gegeven. En de vocalen van de demo en de oudere vocalen zijn op dit album terecht gekomen. Kool Keith heeft (hoogstwaarschijnlijk) geen toestemming gegeven voor dit album en verdient er dus geen cent aan. De productie is overgelaten aan een Duits producerstrio dat zich One Watt Sun noemt. Het hele verhaal is hier te lezen en wordt opgetekend aan Fanatik-J. Zie ook Wikipedia.

Om dit alles nog verwarrender te maken, lijkt het erop dat Fanatik-J binnenkort zelf ook nog met een Return of Doctor Octagon komt. Of Kool Keith het daar mee eens is, is niet bekend. Op deze site zijn wat proefMP3's te vinden. Ik vind het vooral verwarrend en saai, de productie is niet erg goed. Het is wel meer in dit stijl van het eerste Dr. Octagonalbum dan deze.

Conclusie: ik ga binnenkort Dr. Octagonecologyst maar weer eens fanatiek draaien. Dat album lag altijd al tussen de 4 en 4,5 sterren bij mij, maar misschien dat al dit gedoe voor extra waardering gaat zorgen.

avatar van T.O.
Wat een wazige lui bij dat label dan

Relax
En dat Keith ermee doorgaat... jammer, het had zoveel beter kunnen worden.

Pauper
Tsjah wat een zonde, ik ben desondanks wel benieuwd na het resultaat want had geen vermoeden van deze plaat, namelijk ook nooit wat van mee gekregen maar je (psychonaatje) verhaal verklaart een hele hoop. Aangezien Kool Keith er niet eens een cent aan over houdt lijkt het me duidelijk dat de aanschaf van dit album niet die gene sponsort die er het meeste recht op hebben, downloaden dus! Wat is het internet in dit soort gevallen toch een prachtig medium!

ik begrijp dat ik dit album onbeluisterd kan deleten uit mijn mp3's...
zonde, ik was wel benieuwd naar de nieuwe Dr.Octagon

Kid A(cid)
Trees is wel gaaf hoor!

avatar van thomzi50
Op de nieuwe Dr Dooom-single wordt dit album even goed de grond in geboord

Moooooooooi

Dj2Jelle
Ik moet zeggen dat ik de beats erg vernieuwend vind, als je het een paar keer luistert, ga je het vanzelf mooi vinden. Alleen er word nauwelijks op gerapt, hij lult er gewoon overheen

avatar van P.O.W.
Apart verhaal man. Staan wel een paar OK nummers op. Aliens klinkt wel tof, Ants niet slecht, Dr. Octagon en Eat It vind ik echt lekker.