The Winstons - The Winstons (2016)

Italiƫ
Rock / Jazz
Label: AMS

1. Nicotine Freak (4:33)
  2. Diprotodon (4:09)
  3. Play with the Rebels (3:42)
  4. ... on a Dark Cloud (7:53)
  5. She's My Face (4:22)
  6. A Reason for Goodbye (6:02)
  7. Dancing in the Park with a Gun (5:17)
  8. Viaggio nel Suono a Tre Dimensioni (3:33)
  9. Tarmac (3:31)
  10. Number Number * (6:11)
avatar van Svendra
Onvervalste Canterbury met sterke invloeden van de vroege Soft Machine en Robert Wyatt. Je moet van goeden huizen komen om die grootheden te evenaren, maar deze Italianen komen aardig in de buurt. Met als kanttekening dat dit toegankelijker is, minder experimenteel. Hoe dan ook is dit een erg interessante plaat. Ik begin met vier sterren en dat is aan de voorzichtige kant.

Mssr Renard
Italiaanse jazzrock die onder de Canterbury-sound valt. Intussen is de Canterbury-sound allang niet meer een geografisch dingetje. En dat is mooi, want het is een fijne benadering van het progressieve rockgenre, waarbij speelsheid, humor en virtuositeit hand-in-hand gaan.

Maar ik hoor ook wel elementen uit Kinks, David Bowie en Beatles (bijvoorbeeld Play with the Rebels). Het gebruik van analoge instrumenten draagt ook erg bij aan het retro-geluid.