Matmos - Ultimate Care II (2016)

Electronic
Label: Thrill Jockey

1. Ultimate Care II (38:07)
  2. Low Agitation * (4:52)
Misterfool
Verbazingwekkend leuk album. Elektronische muziek, met geluiden uit een wasmachine. Al dan niet vervormd. Misschien iets dat Ataloona ook kan waarderen.

avatar van Ataloona
Het is in ieder geval uitgebracht bij een label dat ik kan waarderen
Dank Misterfool; ik ga er eens achteraan!

avatar van bennerd
Interessante omschrijving. Ik zet het ook op de lijst!

Ik zei er onder andere dit over:

Het album start zoals elke wasmachine start, met een klik, wat geratel en het pakken van water. Het geluid van water valt logischerwijs wel vaker te horen op dit album, dus als je bij het horen van stromend water acuut naar de wc moet wens ik je succes! Na die start valt er van alles te horen. Er wordt getrommeld op de machine, het deurtje wordt open en dicht gedaan, het piepje van de timer gaat af, er wordt gescratcht op de wastrommel en extra water wordt toegevoegd en weer afgevoerd. Wat er precies gebeurd is toch puur speculatie, want door de digitale bewerking is het al snel niet meer duidelijk wat we nu precies horen. In sommige stukken lijken belletjes te horen te zijn en op andere momenten weer stemmige keyboards. Niets van dat alles, want in het boekje staat stellig: No synthesizers or drum machines were used! Over het algemeen vertoont dit album de meeste raakvlakken met ritmische, kille techno. Beukend, ratelend en piepend.

Matmos – Ultimate Care II | Electronic | Written in Music - writteninmusic.com

Dit duo heeft trouwens ook vaak meegewerkt aan albums van Björk, met allerlei samples en field recordings.

avatar van Ataloona
Misterfool schreef:

Ja, dit wordt gewaardeerd. Uitermate leuke muziek. Bijzonder gevarieerd en dikwijls ontzettend catchy. Ik ga 'ns meer van dit duo opsnorren. Goede tip!

Misterfool
Fijn om te horen.