Matty Charles & Katie Rose - Catching Arrows (2016)

Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. What I Want (3:36)
  2. Julia (4:12)
  3. Steady & True (3:18)
  4. Maryanne (3:43)
  5. Hey, Pretty Birds (3:54)
  6. One Hundred Years (2:59)
  7. Where They're Gonna Bury Me (4:15)
  8. Glorieta (3:34)
  9. Standin' on the Corner (3:16)
  10. Long Gone (3:16)
  11. Stars That Shine (4:08)
  12. I Belong to Heaven (3:10)
Hendrik68
Matty Charles uit Oregon bracht in de tijd dat hij in New York woonde een aantal albums uit waar ik het bestaan nooit van geweten heb. Inmiddels is hij terug op zijn geboortegrond en voor mij is de samenwerking met Katie Rose de eerste kennismaking. En wat voor een. 12 prachtige nummers die zich vanaf seconde 1 in je geheugen nestelen. Charles heeft een uitstekende gave voor het schrijven van aanstekelijke meezingers. Katie Rose vult Charles werkelijk perfect aan. De samenzang is bij vlagen betoverend mooi. Charles heeft daarnaast een stel uitstekende muzikanten om zich heen verzameld die het geheel prachtig inkleuren. Zo speelt Nick Foster mandoline , Joel Savoy bespeelt de viool en gitaar. Beide heren zijn in het bezit van een Grammy. Kevin Major is de drummer van dienst.

Charles en Rose brengen een album in de geest van Johnny Cash, maar hoewel de link naar het verleden overduidelijk is is het nergens oubollig en past het helemaal in deze tijd. Voor mij is het mooiste nummer Julia. 2016 is nog maar net begonnen, maar Charles en Rose leveren nu al een van de betere country albums van dit jaar af wat mij betreft.