Soulwax - Belgica (2016)

Belgiƫ
Rock / Electronic
Label: [PIAS]

1. Charlotte - The Best Thing (4:09)
  2. The Shitz - How Long (4:17)
  3. Rubber Band - Caoutchouc (4:32)
  4. White Virgins - Turn Off the Lights (3:17)
  5. Light Bulb Matrix - Hot December (3:44)
  6. Kursat 9000 - Çölde Kutup Ayisi (2:28)
  7. Erasmus - Ti Ricordi di Me (4:07)
  8. Burning Phlegm - Nothing (1:43)
  9. Aquazul - Slippy Fingers (4:21)
  10. Roland McBeth - Don't Wait Up for Me (5:26)
  11. Diploma - Got Any Chris Rea? (3:02)
  12. They Live - The Cookie Crumbles (3:02)
  13. Danyel Galaxy - Cybernetic Permutations in the Key of A (3:23)
  14. The Shitz - Sell It with Your Face * (2:05)
  15. Robert Vanderwiel - Nine Thousand Eyes (2:12)
  16. Noah's Dark - Inward (6:51)
avatar van corn1holio1
Hier zie ik wel naar uit! Het eerste nummer van The Shitz klinkt in elk geval 'old scool' Soulwax, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn!

avatar van JVT
JVT
Goed?

avatar van corn1holio1
Nog geen tijd voor gehad

avatar van davevr
Speciaal dit, soundtrack van de film Belgica, losweg gebaseerd op de geschiedenis van café De Charlatan te Gent. Geschreven door Soulwax, uitgevoerd door verschillende groepen. How Long van The Shitz is de enigste die ik al gehoord heb, en die klinkt als vintage Soulwax, maar dan uitgevoerd door anderen (In dit geval de mensen van The Hong Kong Dong).

Als de rest van dit niveau is ; 4*

avatar van JVT
JVT
Eigenlijk is dit gewoon 16x Soulwax met wat gast artiesten, het zijn allemaal fictieve groepen verzonnen door de Dewaele broertjes. Ik heb het album ondertussen in de rapte een keer beluisterd.
Een mix van rock , dance, house , maar het klinkt wel heel erg soulwax allemaal.
Maar ik moet nog een paar keer beluisteren om te kunnen stemmen.

avatar van CWTAB
Vandaag willen kopen (normaal gezien release date) maar is blijkbaar uitgesteld tot 18 maart grrrrrr....

avatar van Comrade
CWTAB schreef:

Zit bij de Humo van 1 maart.

avatar van CWTAB
Super om het te laten weten Comrade !!

11 Euro of 16 Euro maakt toch een verschil... vinyl en cd combo komt op 20 maart uit voor 22 euro

avatar van CWTAB
Blijkbaar maar volgende week uit bij de humo... Roland van campenhout als roland mcbeth geniaal

avatar van paddy pipedown
Tegenvallende plaat. Variatie kan niet verhullen dat ze geen enkele echt goede track droppen hier.
De productie is vaak wel in orde en sommige liedjes klinken "wel lekker" (White Virgins, Erasmus bijvoorbeeld), maar verder gaat het niet.
DJen, Remixen en bootlegs maken; daar zouden ze het bij moeten laten.

avatar van CWTAB
1, 11-16 zijn tamelijk typische soundtrack cuts terwijl ik zeer aangenaam verrast ben door 6 (geweldig Turkse zang), 7 (Kenji minogue in het Italiaans, vuil en catchy) en 10 met een rammelende Roland ?

avatar van CWTAB
nr 14 van The Shitz is blijkbaar een "bonus nummer" voor de lp/cd combo & de niet humo uitgebrachte cd versie....