I'm from Barcelona - Let Me Introduce My Friends (2006)

Zweden
Label: Dolores

1. Oversleeping (2:18)
  2. Collection of Stamps (2:50)
  3. We're from Barcelona (3:02)
  4. Treehouse (5:02)
  5. Jenny (2:26)
  6. Ola Kala (2:39)
  7. Chicken Pox (3:34)
  8. Rec & Play (2:55)
  9. This Boy (3:15)

met Loney, Dear

10. Barcelona Loves You (2:44)
  11. The Saddest Lullaby / The Painter (7:08)
  12. Glasses * (2:54)
We're from Barcelona !!!

avatar van Pinsnider
... Las net weer een juichende recensie, dit keer op Pitchfork. En ik snap het ook wel! Het is blij en leuk en lekker en lollig. Maar mij gaat het na twee luisterbeurten mateloos irriteren... Heb je wel eens... Jammer...
Desondanks kan ik deze plaat iedereen aanraden!! Als je je er niet aan stoort is dit een fantastische plaat!!

Herbert LC
Ik ken enkel het nummer "We're from Barcelona", en daar kan ik maar geen genoeg van krijgen.

PM van Yosemite44: tip.................

En inderdaad, prima tip voor mij. Ik hou wel van dit soort vrolijke, poppie nummers.
Lieve, leuke, grappige liedjes zoals ook bands als The Hidden Cameras, Architecture in Helsinki en ook wel een Belle & Sebastian ze kunnen maken (en ik sla gemakshalve maar vele van dit soort bandjes over).

avatar van platedraaier
Dit heeft mijn interesse. Wat een leuke bandnaam en hoes.
Belle en Sebastiaan vind ik leuk, dus deze ga ik van de week zeker ook eens checken.

avatar van Osiris Apis
Wat?! 29 leden!
Van deze muziek word ik vrolijk. Maar de teksten vind ik erg simpel en soms kinderlijk. Maar dit niveau past misschien wel ook bij de muziek.
Nummers over postzegels en boomhutten.
Volgens mij gaat dit album snel vervelen. Dan krijg je genoeg van die opgewekte refreintjes.

avatar van japieee
Leuke plaat! Misschien niet bijster complexe muziek, maar steekt goed in elkaar en klinkt lekker. Voorlopig 3,5 - even kijken hoe dit groeit.

avatar van oruiz
Hier word ik nou vrolijk van

avatar van timhardt
Het titelnummer is geweldig! Het openingsnummer is erg leuk. De rest is gewoon leuk om eens te horen, maar het blaast me niet omver. Het verveelt ook als je ze de derde keer al hoort, de teksten zijn erg simpel, maar de muziek is dat ook. Dan blijft er niet veel over.

Sterren? Eén 5. Eén 4. En negen keer 2. Totaal 27 / 11 nummers = 2,5*

EVANSHEWSON
De single We're from Barcelona is onweerstaanbaar; Het maakt me nieusgierig naar de full cd;
Maar vrees hier aan de commentaren dat het maar zo-zo is... hoop me te vergissen, zal de plaat eens huren in de bieb.
maar vrees dat hier een ééndagsvliegje voorbijvliegt...

Goed of niet goed, wat maakt het uit.
Het is leuk en dat is belangrijker.

avatar van Dielie
vooral het optreden in Brussel vond ik magistraal, een bende idioten die er een feestje met confetti en ballonnen van maken, leuk, de muziek is wel nogal simpel idd, I'm From Barcelona is geen blijver, wel een mooie herinnering,

(y) 3,5

avatar van Cygnus
Wat een feestje maakten deze mensen er op Pukkelpop van! Gewoon lekkere poppy en pakkende nummers en verder niets. Het hoeft toch niet altijd diepzinnig en zwaarmoedig te zijn?

avatar van otherfool
Haha, wat een briljante clip! Kwam er via m'n recommendations op lastfm op, deze plaat verdient een luisterkans!

avatar van LucM
"We´re from Barcelona" is een guilty pleasure voor mij, ik word er erg vrolijk van. Al denk ik dat wij het hier met een ééndagsvlieg te maken hebben.

mathieudc
Second that. Staat op één van mijn verlanglijsten maar geen idee of het er ooit van komt om deze te kopen. Als ik zelfs bij hun hit nog niet metéén verkocht was weet ik niet of dit zo'n goed idee is, hoewel ik het nu wel een fijn zomers nummertje vind!