menu

Merzbow - Bloody Sea (2006)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Japan
Avant-Garde
Label: Vivo

  1. Anti-Whaling Song Part. 1 (28:47)
  2. Anti-Whaling Song Part. 2 (8:16)
  3. Anti-Whaling Song Part. 3 (13:21)
totale tijdsduur: 50:24
zoeken in:
sxesven
Ben benieuwd naar dit plaatje. Wederom een politiek geëngageerd album van herrie-boer bij uitstek, Merzbow. Althans, politiek: dierenrechten dus, waar meneer Akita zich meer en meer mee bezig houdt. Dit schijfje is Merzbow's wapen in de strijd tegen walvisvangst. Hoe noise precies de walvissen moet gaan redden? Geen idee. Als het maar lekker klinkt! Komt binnenkort uit op het Poolse Vivo.

sxesven
En het klinkt inderdaad lekker. Akita is me digitaal toch aardig op dreef getuige het grote aantal geweldige post-1998 platen. Dit is er weer één die erg, erg goed klinkt. In zijn rauwheid en harshness doet Bloody Sea af en toe aan wat ouder analoog werk denken; geen hoge screeches en dergelijke overigens, maar een voortstuwende muur van distortion die zeer goed in het gehoor ligt. Klinkt overigens bij vlagen ook net zo dynamisch en spontaan als analoog werk, wat ervan getuigt dat Akita zijn digitale kunstje steeds beter onder de knie krijgt. Knappe plaat! 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 20:46 uur

geplaatst: vandaag om 20:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.