Sextile - A Thousand Hands (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. A Thousand Hands (2:30)
  2. Flesh (2:47)
  3. Can't Take It (2:51)
  4. Smoke in the Eye (3:18)
  5. Truth and Perception (2:22)
  6. Romance (1:57)
  7. Mind's Eye (2:53)
  8. Shattered Youth (2:49)
  9. Into the Unknown (3:51)
  10. Visions of You (4:28)
  11. Introvert (2:22)
avatar van E-Clect-Eddy
De tags op hun eigen Bandcamp pagina: Punk, Indie, Industrial, New Wave, Post-Punk. De nieuwe singles hebben meer synths, minder donker, neigt naar Synthwave en ADULT.

Iets voor DjFrankie / Alicia? Ze zijn overmorgen in Amsterdam.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Heb hem opgeslagen

avatar van Alicia
Zet 'm ook even op de luisterlijst!

avatar van reptile71
Sommige nummers wil je gewoon zelf bombarderen tot cult classics. 'Into the Unknown' is er zo eentje. Maar waarom dan? Gewoon... omdat je vanaf de eerste seconde wenst dat je ergens in een vage club op de dansvloer je idiote dansje staat te doen, net als iedereen om je heen, terwijl dit nummer om je heen galmt. Wat een zaligheid. En daarna 'Visions of You', ook al zo geweldig, bijna een uptempo versie van 'Decades' (Joy Division), zou ik het willen noemen. 'Shattered Youth' vind ik trouwens ook een fijne aanloop naar genoemde cult classic.

De rest heeft mogelijk wat meer tijd nodig, al kan ik al direct goed leven met de opener 'A Thousand Hands', die me het gevoel geeft een soort van 'Pornography' (The Cure) ingezogen te worden. Het wordt al snel flink stevig en donker, veel gebruikmakend van een vette dosis elektronica. Tot en met 'Smoke in the Eye', een soort aangedikte 'She's Lost Control' kan het me aardig in zijn greep krijgen. 'Truth and Perception' is toch vooral een bak aan elektronische herrie en 'Romance' een experimenteel opvullertje voor de sfeer, terwijl 'Mind's Eye' wat mij betreft wat uit de toon valt op dit album.

Alles bij elkaar is dit best een aardige trip, waar ik op zijn tijd wel pap van lust, met toch wel als hoogtepunt voor mij die nummers die ik als eerst heb omschreven. Hoewel ik ook prima los kan gaan op de eerste vier nummers.

avatar van Premonition
reptile71 schreef:
Sommige nummers wil je gewoon zelf bombarderen tot cult classics. 'Into the Unknown' is er zo eentje. En daarna 'Visions of You', ook al zo geweldig.

Echt de prijsnummers, de rest is wel een pakje minder.
De opvolger "3" is een echt een deceptie na deze EP.

avatar van reptile71
Premonition schreef:
De opvolger "3" is een echt een deceptie na deze EP.

Jep, lijkt wel een andere band, compleet andere sound waar ik ook niks mee heb.

avatar van Man of Sorrows
Visions of You was ook bij mij destijds een persoonlijke classic, en die heerlijke VHS video maakt het al helemaal compleet. Nadien was het over; één van de voornaamste bandleden beroofde zich ook jammer genoeg van het leven.