The Hidden Cameras - AWOO (2006)

Canada
Label: Rough Trade

1. Death of a Tune (2:43)
  2. AWOO (2:44)
  3. She's Gone (3:38)
  4. Lollipop (3:13)
  5. Fee Fie (3:26)
  6. Learning the Lie (2:18)
  7. Follow These Eyes (4:22)
  8. Heji (2:36)
  9. Heaven Turns To (3:36)
  10. Wandering (2:46)
  11. For Fun (5:06)
  12. Hump from Bending (3:09)
  13. The WAning mOON (4:28)
Wat heerlijk dat ze weer terug zijn. Hopelijk ook weer snel live te zien, want dat is een waar feest!

Veel veranderingen zijn er niet meer te horen, maar dat boeit me niet. Dit is wederom een album waar ik vrolijk van kan worden.

avatar van HaWe
Met wie zijn ze vergelijkbaar?

Electro_
Ik vond dat eerste album maar erg flauw eerlijk gezegd, kreeg een krappe voldoende. Heb hem nu niet eens meer, kun je nagaan. Weggedaan vanwege tekort aan schijfruimte, dus moesten een hoop dingen die "wel leuk" waren ruimte maken voor de écht leuke dingen. Misschien dat dit album daar bij hoort, we zullen zien..

HaWe schreef:
Met wie zijn ze vergelijkbaar?

Electro_
... Maar ook prima geschikt voor hetero's

Electro_ schreef:
de écht leuke dingen. Misschien dat dit album daar bij hoort, we zullen zien..

Dit is dus zo'n echt leuk ding. Jij kan deze dus rustig overslaan als je de voorgangers niet kon waarderen.

avatar van HaWe

Laten we zeggen: Belle & Sebastian op de gay-tour

hmmm... kdenk niet dat het echt wat voor mij is

aERodynamIC schreef:

Oh, je hebt hem al gehoord, wist ik niet. De 2e heb ik niet beluisterd, is die een beetje hetzelfde als de eerste dan?

Met kleine verschillen wel ja. En dat gaat hier ook op.
Die kleine verschillen zijn te minimaal om te kunnen spreken van 3 verschillende albums.

Eenmaal live gezien en je bent gewoon om, en dat gaat ook op voor de cd's vind ik.
Een band met veel humor en zelfspot ook en dat waardeer ik in een muziek-industrie die zichzelf veel te serieus neemt.

Electro_
Ik pas hem dan denk ik nog, misschien dat m'n smaak nog veranderd binnen een paar maanden.

Dat lijkt me vrij sterk: deze muziek is behoorlijk uitgesproken. You love it or you hate it.
En de teksten zijn ook niet voor iedereen even uitnodigend denk ik zo.

Ben benieuwd! Met name The Smell of Our Own vond ik briljant. Een moderne pop klassieker uit het rijtje van Magnetic Fields en Sufjan Stevens.

Release is in Europa een maand eerder dan in de VS (bij de nieuwe Veils hetzelfde verhaal).

Lollipop doet me trouwens op sommige momenten een beetje aan R.E.M.'s It's the End of the World denken.....

Nu al flink wat keren gehoord en ik begin het gevoel te krijgen dat deze cd wel eens mijn favoriet van de 3 gaat worden.
Allemaal korte en puntige songs, waarvan veel up-tempo.
Misschien een 4,5 na een tijdje........... het zou zomaar kunnen gaan gebeuren.

Yak
Ben zeer benieuwd. De tweede HC's vond ik al een stap vooruit in vergelijking met de eerste, als deze daar ook nog eens overheen stapt wordt het jaarlijstjesmateriaal.

Yak schreef:
als deze daar ook nog eens overheen stapt wordt het jaarlijstjesmateriaal.

Dat zou bij mij zomaar kunnen gaan gebeuren. De vorige 2 vielen telkens net buiten de top 10.

Ik vind B & S anders al vrij gay klinken

aEROdynamic, al eens nagedacht bij de redactie van OOR oid te gaan werken? haha, je bent echt enorm actief en zeer breed van smaak mijn inziens.

b3rt schreef:

Ik vind B & S anders al vrij gay klinken

Met dat verschil dat B&S niet gay is maar gay klinkt (volgens jou) en Hidden Cameras het ook echt zijn
Wat verder natuurlijk geen bal uitmaakt qua muziek: de teksten zijn een ander verhaal.........

Inmiddels wel mooi opgehoogd naar 4,5.

En na de ophoging ook de conclusie dat dit mijn vakantie cd 2006 was: niks zo leuk als heel hard deze cd draaien terwijl je in het warme Frankrijk met de camper tuft........ Awoo-hoo-hoooooooo

Yak
Ik moet hem nog een paar keer draaien voordat ik tot een oordeel kom. Op eerste gehoor vond ik het toch ietsje minder dan Mississauga Goddam, maar dat is dan ook een nauwelijks te overklassen zo leuke plaat.

avatar van titan
titan (crew)
aERodynamIC schreef:

Ik denk dat dat ook voor mij geldt, al zijn de verschillen met de 2 vorige albums (zowel muzikaal als kwalitatief) niet zo groot. Als pluspunt heeft dit album dat het niet alleen maar joligheid troef is, maar dat er ook meer ruimte is voor introspectieve songs. 4*.

avatar van likeahurricane
wat een leuke plaat weer. Ik kijk uit naar hun optredens, je word hier echt vrolijk van

likeahurricane schreef:
Ik kijk uit naar hun optredens

8 Oktober in de Paradiso, samen met oa. Denison Witmer en I Love You But I've Chosen Darkness.

avatar van pejo
Leuke cd hoor. Erg vrolijk en zeker een aanrader tijdens gezelschap. Ik hoor geen B and S maar veel meer My morning jacket. Favoriet: for fun. 4****

avatar van grovonion
pejo schreef:
die stem of is het: vervormde stem. Voorlopig kan ik alleen zeggen dat ik het een verfrissende leuke plaat vind. Originele stem. Mijn stem is minder origineel: 3,5*