Flatbush Zombies - 3001: The Laced Odyssey (2016)

Label: Glorious Dead

1. The Odyssey (6:03)
  2. Bounce (4:01)
  3. R.I.P.C.D. (4:05)
  4. A Spike Lee Joint (4:15)

met Anthony Flammia

5. Fly Away (2:29)
  6. Ascension (5:01)
  7. Smoke Break [Interlude] (2:04)
  8. Trade-Off (4:09)
  9. Good Grief (4:31)

met Diamante

10. New Phone, Who Dis? (5:31)
  11. This Is It (5:43)
  12. Your Favorite Rap Song (12:59)
avatar van Holla
Dit is echt heel vet zeg, wauw wat verrast me dit gek genoeg eigenlijk. Alle voorgaande projecten hadden teveel fillers maar dat is bij deze anders denk ik zo

avatar van Silky & Smooth
Op zich wel verrassend, maar ik niet helemaal mijn ding. Bounce is wel een dik nummer, maar ik kan niet de hele tijd naar de MC's luisteren. Al heeft die ene schreeuwer wel een gave stijl!

PETExFISH
Dit is toch wel een hele Interessante opvolger van BetterOffDEAD. Vooral de ontwikkeling van de muziek zelf. Het schijnt dat Erick voor 3001:The Laced Odyssey geen samples gebruikt heeft. Toch vind ik de sfeer van de beats nog erg herkenbaar als werk van The Architect. Ook als MC heeft Erick zich nog verder ontwikkeld zo vind ik het mooi hoe hij hier meer met verschillende flows en soorten stemmen experimenteert. Ook bespeur ik grote stappen in de manier waarop Juice zijn verses rapt. Het is allemaal wat constanter dan op de vorige platen en ligt daarmee in de lijn der verwachtingen die ik creëerde in de aanloop naar dit album. Meech heeft in mijn ogen zichzelf het minst ontwikkeld maar omdat hij voor mijn gevoel zijn stijl reeds gevonden had is dit verre van storend.

Het gebrek aan samples zorgt voor minder verassingen t.o.v. BetteroffDEAD maar zorgt er wel voor dat dit album nog meer als een geheel aanvoelt. 3001:The Laced Odyssey is voor mij een plaat die ik makkelijk van begin tot eind af kan spelen. Alles samen genomen ben ik vooral erg onder de indruk van de ontwikkeling die Erick Arc Elliott hier doormaakt. (maar ik ben dan ook een behoorlijke Arc fanboy).

De CD is gister ook op de mat gevallen en ook het artwork is geinig en van toegevoegde waarde. Kortom een erg sterk debuut (ja) van deze independent Flatbush Zombies.

I'd say it's a step sideways from Better Off DEAD. I can't say it's better or worse

Dus dat.

avatar van Nr.4
Voor mij een groep die ik nog niet veel aandacht had gegeven, maar vind dit een sterke plaat. Fris eigen geluid, mooi stemmetje ook die koekiemonster MC (weet niet wie wie is eigenlijk, zo goed ken ik ze).

avatar van Illa
Nog altijd erg te spreken over deze plaat, blijft mij van het begin tot het eind boeien. Echte bangers zoals nummers als 'Bounce' en 'Ascension', word afgewisseld met rustigere nummers zoals R.I.P.C.D. en Good-Grief. 3001: A Laced oddysey is een mooi geheel! Ook het Artwork is erg nice, deze groep is zowat het beste wat (B)East Coast hiphop op dit moment te bieden heeft.
Dit Album heeft na dat ik ze live heb gezien nog meer waarde gekregen, want wat een show was dat in Paradiso!