Soylent Green - La Forza del Destino (2006)

Duitsland
Electronic
Label: Playhouse

1. Jet Set (8:16)
  2. La Forza del Destino (6:34)
  3. Cold Showers (5:14)
  4. Low Pt. 1 (6:37)
  5. After All (6:33)
  6. On the Balcony (7:47)
  7. At the Gates (4:42)
  8. Stay Stupid (4:24)
  9. Humpty Acid (6:20)
  10. Camera Obscura (7:38)
  11. Not to Be Named (5:29)
Electro_
Ik dacht niet zo van de IDM te zijn, maar dit album kan me toch best wel boeien. Compleet iets anders dan Roman Flügel normaal doet in z'n groep Alter Ego, maar dit kan ik ook best waarderen.

avatar van John Doe
Ik dacht laat ik voor de grap eens proberen of dit er staat, en ja, leuk.

Lekkere, ontspannen, hapklare, jazzy techno/tech-house nummers. Geen echte idm -want het zijn straight beats- maar het komt wel in de buurt soms (het genre tech-house in het algemeen ook), met de speelse percussie en melodietjes.

Dit album is een compilatie van oud Soylent Green werk en nieuwe nummers: La Forca Del Destino, Stay Stupid, Humpty Acid en Camera Obscura.

avatar van John Doe
Van die nieuwe nummers zijn de eerste en laatste vooral geslaagd. Eerste heeft een vet-geluid synth (ala Rocker), maar op dit album wordt de muziek nooit zo hoogdravend gebracht. Camera Obscura heeft een disco beat die me doet denken aan Nlogax van de Boards of Canada.

Het oudere werk is verder van goede kwaliteit

Grappig dat je die link maakt, John Doe. Ik zit naar deze mixcd van Prins Thomas te luisteren en hij mixt die nummers daar met elkaar.

Als de rest net zo goed is als Camera Obscura moet ik hier maar eens achteraan.