Elephant Tree - Elephant Tree (2016)

Rock / Metal

6. Echoes (6:07)
  7. Fracture (5:11)
  8. Surma (7:19)
avatar van ElroHirtje
Loodzware stoner, laaggestemde gitaren dus en veel trage passages, om je daarna kapot te beuken. Songs zijn moddervet en subtiel tegelijk. Mooie melodieën. Band met opvallend goede zanger. Daarmee boven t maaiveld uitstijgend. Cleane (en super gemixte) zang is heerlijk in harmonie met de geluidsmuren die worden opgetrokken. Het maakt het geheel zeer, zeer goed verteerbaar.
Wellicht dat 't genre niet zo in trek is en dus weinig reactie kent alhier?
Liefhebbers missen daardoor wel wat... Echt. Vandaar mijn positieve toevoeging hier.

avatar van Bruno Banani
ElroHirtje schreef:
Wellicht dat 't genre niet zo in trek is en dus weinig reactie kent alhier?

Helemaal mee eens, wat een geweldige plaat is dit, de cleane vocalen en zware riffs en bovenal kwaliteit van songschrijven is van hoog nivo! Zat te denken om dit toe te voegen, maar dacht dat ik dan toch alleen voor mezelf deed, maar gelukkig zijn er meer liefhebbers. Net op vinyl binnen en het prachtige artwork alleen al is het geld waard, maar ook de ´sequencing´ is geweldig, met de laatste minuut van kant A (´Aphotic Blues´) eindigt het met de vetste riff sinds tijden om je even rust te geven voordat je aan de tweede kant begint! Weet eigenlijk niet wat er mis is met dit album en waarom ik het nog geen 5* geef, misschien nog te vroeg, maar komt vanzelf....