Ace Frehley - Origins Vol.1 (2016)

Label: eOne

1. White Room (5:04)
  2. Street Fighting Man (4:01)
  3. Spanish Castle Magic (3:35)

met John 5

4. Fire and Water (4:11)

met Paul Stanley

5. Emerald (4:29)

met Slash

6. Bring It on Home (4:26)
  7. Wild Thing (3:45)

met Lita Ford

8. Parasite (4:03)

met John 5

9. Magic Carpet Ride (3:43)
  10. Cold Gin (5:18)

met Mike McCready

11. Till the End of the Day (2:27)
  12. Rock and Roll Hell (6:31)

avatar van Rockfan

Waarom ?

Is dit wat ik denk ? Alleen maar covers ?

Rockfan schreef:

Waarom ?

Is dit wat ik denk ? Alleen maar covers ?

Ja klopt,

Voorproefje
Ace Frehley - White Room - Origins Vol. 1 - YouTube

Ja, toch stond hier niet iets raars dacht ik

Rudi S schreef:

Ja, toch stond hier niet iets raars dacht ik

Het album is ook vandaag weer toegevoegd, zie ik en die andere is verdwenen.

Ah, ok .

avatar van iggy
Ach dan beginnen we toch opnieuw ha.
Lekker nummer dat White Room. Ace is goed in vorm zo te horen !

avatar van Rudi S
Zo te zien allemaal jaren 60/70 nummers, 3 Kiss originals.
Paul is weer vriendje voor een liedje.

avatar van noisecommando
0,5
Slechte productie, rare mix drums klinken voor geen meter. Gitaargeluid bagger. Kortom fijne moderne productie voor deze oudbakken troep.
Over de zangpartijen maar te zwijgen.
Totaal score zal ongetwijfeld omhoog getrokken gaan worden door dove Kiss fanaten.
Wie het tot Rock And Roll Hell kan uitzitten en blijft beweren dat dit een goede plaat is verdiend een lintje

buizen
Steve Conte trad (eer)gister met Ace op.
Moet een ouderwets rockavondje zijn geweest. New Yorkers he.
Dit album vandaag voor het eerst beluisterd en klinkt gewoon goed! Het gitaarwerk in White Room is fenomenaal.

Mooie oude foto's: Ace Frehley Covers In The"White Room" By Cream - YouTube

noisecommando schreef:
door dove Kiss fanaten.

Waarvan acte!

avatar van KingMetal
Nummers zijn oke, lita ford zingt veel te vlak , mis een uithaal.

De sound vind ik maar niks, vooral de drums irriteren me.

avatar van E-Clect-Eddy
Paul Stanley is alleen bij vlagen te herkennen, alleen daar door al een minder nummer Fire and Water

Op Street Fighting Man klinkt Ace weer top, zou het kunnen zijn gemaakt rond een demo ttv Dynasty?

Voorlopig is Emerald het nummer dat het meest spettert wat gitaren betreft.

Er is duidelijk voor gekozen om de gitaren voorop in de mix te zitten en bijna alle vocalen en paar tandjes terug. De drums klinken zoals ik het herken van diverse Hard Rock acts eind jaren 80 en begin jaren 90, hou daar ook niet zo van. Scott Coogan is de drummer live maar of hij ook dit ingespeeld heeft kan ik nergens terugvinden.

White Room (CREAM)
Street Fighting Man (ROLLING STONES)
Spanish Castle Magic (JIMI HENDRIX) (feat. John 5)
Fire And Water (FREE) (feat. Paul Stanley)
Emerald (THIN LIZZY) (feat. Slash)
Bring It On Home (LED ZEPPELIN)
Wild Thing (THE TROGGS) (feat. Lita Ford)
Parasite (KISS) (feat. John 5 - David Lee Roth/RobZombie/Marilyn Manson)
Magic Carpet Ride (STEPPENWOLF)
Cold Gin (KISS) (feat. Mike McCready - Pearl Jam)
Till The End Of The Day (THE KINKS)
Rock And Roll Hell (KISS)

buizen
Vind dit gewoon een erg fijn album. Paar keer beluisterd en gewoon te gekke hardrockuitvoeringen.
Magic Carpet Ride altijd al een mooi nummer gevonden.
"Vol I" belooft een vervolg.

avatar van Von Helsing
Zeer prettig album inderdaad, deze, inmiddels stokdove fanaat, is tevree. Het album rockt als een tierelier. Ace is in september tien jaar sober. Hopelijk kunnen wij nog een paar jaar genieten van hem.

avatar van KingMetal
Na meerdere luisterbeurten gaat score toch omhoog.

Nummer met Lita Ford vind ik slecht.

M.u.v. snare drum sound is het idd een fijne rock plaat

avatar van Von Helsing
Het ziet er naar uit dat ook dit album weer de top 10 haalt in Amerika.

Building Album Sales Chart | HITS Daily Double - hitsdailydouble.com

avatar van devel-hunt
Von Helsing schreef:
Het ziet er naar uit dat ook dit album weer de top 10 haalt in Amerika.

Building Album Sales Chart | HITS Daily Double - hitsdailydouble.com

Ace heeft op zijn oude dag nog een bijzonder succesvolle solocarriere uit de grond weten te stampen. Best knap.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook na een tweede luisterbeurt wordt ik niet enthousiast om deze vaker op te zetten. Parasite is en blijft een geweldig nummer maar hoeveel versies wil hij er van uitbrengen? Eigenlijk alleen zijn eerste (KISS) solo album is geweldig gevolgd door twee redelijke albums en verder Anomaly.

Magic Carpet Ride is bijna een goed nummers als er niet die slechte fade-out aan zat.

Ace kan beter een goede zanger zoeken en beter opnames/ mixes maken van de drums en dan kan er nog een fatsoenlijk album uit zijn vingers komen. Met alleen die gitaar (en zijn stem) maakt hij te weinig indruk, hij heeft gewoon dat productieteam uit 1977-78 nodig!

avatar van Metalhead99
Deze bevalt mij tot nu toe een stuk beter dan de voorganger met eigen materiaal.
De plaat begint lekker krachtig (met name door de gitaar/drums combi) met 'White Room'.
Ook bij 'Street Fighting Man' valt de gitaargedrevenheid in positieve zin op, waardoor alles net wat steviger klinkt. Vooral 'Spanish Castle Magic' en het bluesy 'Bring It on Home' zijn hier duidelijke voorbeelden van.
Daar waar ik me bij zijn vorige plaat wat moeite had met Frehley's stemgeluid, heeft hij het nu voor elkaar gekregen om met dat aspect een stuk beter uit de verf te komen. Ik stoorde me nergens aan zijn stemgeluid en ik vind hem zelfs nog best goed op 'Wild Thing' (naar mijn mening een van de hoogtepunten uit Hendrix' oeuvre).
Frehley brengt de nummers op zijn eigen manier met duidelijk veel liefde voor het gekozen materiaal, want het enthousiasme spat er hier en daar van af.
Boven verwachtingen goed, een nog best lekkere rockplaat.

avatar van loneranger
Vandaag binnengekomen op nummer 58 in de Album Top 100.

avatar van Brutus
Prima album, al vind ik ook dat Ace er een zanger alla Tod Howarth bij zou moeten nemen. Zou ook mooi zijn voor de variatie. Ik heb hem live gezien, dat is genieten. het rockt van alle kanten.

avatar van gigage
Best een aardige plaat. En de ode aan Thin Lizzy is zeer welkom maar ze hebben niet zo goed geoefend op de emerald soloos. Wat al perfect is hoeft niet anders geïnterpreteerd te worden

John 5, de meestergitarist van Rob Zombie, brengt er ook nog wat metal in, tot 2 x toe, nice.
De zangstem van Ace is genoegzaam wel bekend neem ik aan. Hij kiest dan ook songs waar hij zich niet aan kan vertillen.
Cream en Free hou ik niet van , ook hier niet , maar ja dat is de keuze van de artiest.