Rafaël Hekker - Blue Mantra (2016)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Matters to Me (3:11)
  2. Man on the Moon (4:03)
  3. Carry On (4:21)
  4. Final Blue (3:33)
  5. Burning Skin (4:34)
  6. Blue Mantra (5:16)
  7. Blaze of Fire (4:52)
  8. Tumbling Down (3:52)
  9. Stoned Crazy (3:47)
  10. Last Living Tree (5:01)
Singer-songwriter en Grote Prijs-finalist (2001) Rafael Hekker timmert al enige tijd aan de weg en trok met diverse bands door het hele land. Het onlangs in eigen beheer uitgebrachte album Blue Mantra is het vierde album van Hekker en bevat een mix van pop, countryrock en americana. Samen met zijn medebandleden drummer Arthur Bont (o.a. Milk) en bassist Nico Heilijgers (Captain Gumbo, Romanza Brava) biedt Blue Mantra een tiental songs, die allen door Rafael Hekker zelf zijn gecomponeerd en voorzien van songteksten. De liedjes liggen stuk voor stuk lekker in het gehoor vanwege de prima vocalen, soms close harmony, en een zeer verzorgde instrumentale omlijsting welke kruisbestuiving Blue Mantra naar een bovengemiddeld niveau tillen. Het album bevat dus geen enkel zwak nummer; prijsnummers zijn voor mij Man On The Moon, Blaze Of Fire, Last Living Tree en het titelnummer.

Blue Mantra is een prima album van een gedreven gitarist/singer-songwriter dat tot stand kwam in samenwerking met twee bekwame bandleden. Een aanrader dus!

Mijn recensie op Muziekwereld: