Brad Mehldau Trio - Day Is Done (2005)

Jazz
Label: Nonesuch

1. Knives Out (8:29)
  2. Alfie (3:46)
  3. Martha My Dear (4:38)
  4. Day Is Done (9:26)
  5. Artis (6:21)
  6. Turtle Town (6:18)
  7. She's Leaving Home (9:07)
  8. Granada (7:30)
  9. 50 Ways to Leave Your Lover (8:32)
  10. No Moon at All (5:49)
avatar van heicro
Pianovirtuoos, vergelijkbaar met twee andere favorieten van mij nl. Esbjorn Svennson en Tord Gustavson. Heeft klassieke elementen in zijn spel. Heel mooie plaat.

avatar van DeWP
Echt wel een bijzonder goede pianist, met een heel eigen stijl. Hij soleert overigens niet zo vloeiend als bijvoorbeeld een Keith Jarrett, maar je hoort aan zijn spel dat hij bijzonder begenadigd is, om het zo maar eens te stellen. En hij is verfrissend bezig in de jazz, eigen werken, en hij maakt ook regelmatig uitstapjes naar andere mengvormen van muziek. Dit is in ieder geval een puik album.

Day is done is prachtige cd van het Brad Mehldau trio. Bewerkingen van bekende nummers als Alfie van Burt Bacherach, 50 ways to leave your lover van Paul Simon, Martha, my dear van Lennon/McCarthy en vooral She’s leaving home, eveneens van het Beatles duo. Vooral de uitvoering van dit nummer maakte, de eerste keer toen ik dit hoorde, diepe indruk op mij.Ook een paar eigen songs zoals Artis en Turtle town.Het titelnummer Day is done is een bewerking van een Nick Drake song.Op de hoes een foto van een groundhog (grote Noord Amerikaanse marmot, komt in Europa niet voor) Op de kartonnen omslag is de groundhog plotseling verdwenen en zo wordt het ook weergegeven door MuMe.