Niels Geusebroek - Wildfire (2016)

Label: Cats Don't Swim

1. Widescreen (3:17)
  2. Wildfire (2:45)
  3. All I Want (3:25)

met Sam Bettens

4. Do or Die (2:59)
  5. Leave a Little Love Behind (3:54)
  6. Stepping Stone (2:54)
  7. Born Again (3:27)
  8. Maybe (3:42)
  9. Turn the Tide (3:58)
  10. This Is for the Ones (3:05)
  11. Storms Don't Last Forever (4:19)
  12. Flame of Fire (1:31)
avatar van milesdavisjr
De man die al voor de talentenshow een reputatie had opgebouwd als de frontman van Silkstone. Destijds hebben ze twee degelijke plaatjes uitgebracht die met een beetje goede wil in het alternatieve hoekje gestopt kunnen worden.
Op zijn soloplaat gaat Niels voor het grote publiek en dat is zijn goed recht. Het album gaat voortvarend van start en de sterkere nummers staan dan ook aan het begin van de plaat. Het niveau kakt echter na een nummer of vier gigantisch in. Dat is jammer want hij heeft een aangename stem en hij heeft bewezen in het verleden wel degelijk goede songs te schrijven. Jammer dat hij zich teveel richt op het bakvisjes publiek dat de zwijmelnummers als zoeke koek zal slikken. Nee, de wat 'serieuzere' muziekliefhebber zal dit plaatje aan zich voorbij laten gaan.