Ivar Bjørnson & Einar Selvik’s Skuggsjá - A Piece for Mind & Mirror (2016)

Noorwegen
Folk / Metal
Label: Season of Mist

1. Intro: Ull Kjem (2:17)
  2. Skuggsjá (6:17)
  3. Makta Og Vanæra, for All Tid (10:28)
  4. Tore Hund (3:46)
  5. Rop Frå Røynda - Mælt Frå Minne (5:43)
  6. Skuggeslåtten (6:45)
  7. Kvervandi (6:26)
  8. Vitkispá (5:21)
  9. Bøn Om Ending, Bøn Om Byrjing (10:32)
  10. Outro: Ull Gjekk (2:12)
  11. Skaldens Song Til Tore Hund * (3:01)
  12. Quantum Pasts (Rop Frå Røynda Bardspec Ed) * (6:26)
avatar van Metalhead99
Dit moet een samensmelting tussen Enslaved en Wardruna gaan worden. Ik ben benieuwd!
Het optreden van dit project op Roadburn vorig jaar heb ik gemist, dus ik ben hier nog helemaal niet bekend mee. Zie www.skuggsja.no voor de meeste info over dit project.

avatar van Don Cappuccino
Album stream: Skuggsja

avatar van Metalhead99
Morgen maar eens beluisteren. Bedankt voor de link Don Cappuccino.

avatar van Don Cappuccino
Skuggsja heeft, na het optreden op Roadburn 2015, zijn samenwerking op plaat gezet. Enslaved en Wardruna heb ik allebei hoog zitten, dus ik was hier erg benieuwd naar en ik ben zeker niet teleurgesteld. Deze plaat klinkt echt als een samensmelting van allebei de bands met een kleine hoofdrol voor de Wardruna-sound. Vaak is de muziek heel erg sfeervol en open, en wanneer je denkt dat je lekker gaat kabbelen, slaat Enslaved toe. Ook is de afwisseling tussen de Noorse gezangen en Grutle's rauwe blackmetalschreeuwen erg gaaf. Af en toe vind ik sommige passages net iets te lang stil blijven staan, maar in zijn geheel is Skuggsja zeer geslaagd.