Woody Shaw - Little Red's Fantasy (1976)

Jazz
Label: Muse

1. Jean Marie (7:42)
  2. Sashianova (10:00)
  3. In Case You Haven't Heard (6:26)
  4. Little Red's Fantasy (7:05)
  5. Tomorrow's Destiny (7:46)
avatar van Tony
Super constante trompettist, deze Woody Shaw, in die zin dat hij in de '70's en begin '80's jaarlijks als bandleider een klasse plaat afleverde, die voor mij tot nu toe van wat ik heb gehoord nooit lager dan een 4,0 scoort. Vanuit een modale basis weet Shaw altijd overtuigend de improvisatie te vinden.

Zo ook op dit Little Red's Fantasy. Drie composities van de meester zelf, aangevuld met een compositie van pianist Ronnie Mathews, die veelvuldig samenspeelde met die andere trompet grootheid Freddie Hubbard en ook op enkele albums van Max Roach. Daarnaast levert bassist Stafford James, die ik vaker voorbij heb horen komen op platen van Andrew Hill en Gary Bartz, een bijdrage met het indrukwekkende Sashianova. Alt saxofonist Frank Strozier en drummer Eddie Moore vullen het kwintet aan. De melodieuze composities worden met veel plezier gespeeld en er is tegelijkertijd veel ruimte om de vrijheid op te zoeken en er effe lekker op los te soleren.

Weer een hoge score voor Woody Shaw dus en dat is gewoon knap, voor mij de beste trompettist na Lee Morgan.

Mssr Renard
Dit is inderdaad een fantastische modale plaat. Modal jazz is toch wel het mooiste en gaafste wat er aan muziek is te vinden.

Helaas moest ik deze luisteren met een niet zo mooie hoes (via soundcloud), maar daar ga ik deze plaat niet op afrekenen. Nu op zoek naar deze op vinyl.