Stan Getz - Anniversary (1987)

Jazz
Label: Emarcy

1. El Cahon (13:18)
  2. I Can't Get Started (11:27)
  3. Stella by Starlight (12:33)
  4. Eleanor (10:22)
  5. I Tought About You (8:20)
  6. What Is This Thing Called Love (9:43)
  7. Blood Count (4:02)
avatar van Larzz
Dit is zeker geen verzamelcd maar een 70 minuten lange weergave van een concert van tenorsaxofoonlegende Stan Getz op 6 juli 1987 in Kopenhagen. Fenomenaal geluid, spel en begeleiding maken deze cd een genot om naar te luisteren. Wil je nog meer horen: luister naar de vervolg cd Serenity. Andere nr's van het zelfde concert. Totaal dus 2 uur Stan Getz op de top van zijn kunnen met vooral ook geweldig pianospel van Kenny Barron. Wat een klasse pianist was dat. Must voor elke jazzfan en muziekliefhebber.

Kenny Barron wordt al genoemd door Larzz, Rufus Reid bas en Victor Lewis drums maken het kwartet compleet. Prachtig optreden in Cafe Montmartre in Kopenhagen.

In 2017 kaartte Larzz al eens aan dat dit geen verzamel cd is, maar een live cd, die samen een geheel vormt met Serenity, die wel in de juiste rubriek staat. Het is een concert op 6/7/1987, maar de platenmaatschappij heeft er 2 albums van gemaakt. Het is al een aantal jaren geleden, maar nu ik de 2cd's weer eens afspeel, zie ik dat het nog steeds niet door Musicmeter is gecorrigeerd. Graag alsnog.