Glenn Jones - Fleeting (2016)

Folk
Label: Thrill Jockey

1. Flower Turned Inside-Out (4:20)
  2. In Durance Vile (4:36)
  3. Cleó Awake (1:35)
  4. Mother's Day (5:09)
  5. Gone Before (2:44)
  6. Spokane River Falls (4:35)
  7. Portrait of Basho as a Young Dragon (6:21)
  8. Close to the Ground (4:30)
  9. Cleó Asleep (1:42)
  10. June Too Soon, October All Over (3:21)
avatar van Broem
Dit is een lekker album waarin de 'fingerpicking' gitaarstijl van Glenn centraal staat. Weet mij een album lang voldoende te boeien.

avatar van spoon
Glenn Jones heeft een klassieke fingerpicking stijl. die naar mijn idee iets persoonlijker is als b.v. een Fahey. Bull of Jack Rose. Qua techniek zeker net zo goed als deze meesters, maar minder 'drammerig' of nodeloos ingewikkeld.

Op dit album doet Jones het kalmpjes aan (naar ik las is het een ode aan de vrouwen in zijn leven) en dat maakt het, nog meer als zijn andere albums, een bijzonder charmant en persoonlijk album.