P.P. Arnold - The First Cut (1998)

Soul
Label: Castle

1. (If You Think You're) Groovy (3:19)
  2. Something Beautiful Happened (2:31)
  3. Born to Be Together (3:08)
  4. Am I Still Dreaming? (4:11)
  5. Though It Hurts Me Badly (4:28)
  6. The First Cut Is the Deepest (3:08)
  7. Everything Is Gonna Be Alright (3:20)
  8. Treat Me Like a Lady (2:37)
  9. Would You Believe (3:04)
  10. Life Is But Nothing (3:52)
  11. Speak to Me (2:21)
  12. The Time Has Come (2:40)
  13. Letter to Bill (3:56)
  14. Kafunta One (0:26)
  15. God Only Knows (3:28)
  16. Eleanor Rigby (3:16)
  17. Yesterday (3:53)
  18. Angel of the Morning (3:16)
  19. It'll Never Happen Again (3:53)
  20. As Tears Go By (3:02)
  21. To Love Somebody (2:44)
  22. Dreamin' (2:21)
  23. Welcome Home (3:35)
tondeman
Dit album is een samenvoeging, van haar eerste twee albums voor Immediate, PP Arnold: First Lady of Immediate en Kafunta.

Eerste album een krappe 4,5: Prachtige soul stem gecombineerd met scherpe pop-liedjes.
Zelden iets gehoord dat beter gezongen is dan ''First Cut is the Deepest''

Tweede album: Veel overbodige covers aanwezig maar het werk dat speciaal voor haar geschreven was is ongeveer even sterk als dat van het eerste album. Nog steeds ruim voldoende dus.

Leuk weetje: Dit was een tijd lang haar begeleidings band: http://www.musicmeter.nl/artist/14124

tondeman
''If you think you're groovy''' - prachtig nummer - is trouwens geschreven door (toenmalige) labelgenoten Ronnie Lane en Steve Marriott van Small Faces. Aanvankelijk was hun ''Tin Soldier'' ook voor Pat bedoeld maar daar hebben ze (gelukkig) later weer van afgezien. Ze zingt trouwens wel de tweede stem in dat nummer

Small Faces & Pat Arnold

avatar van Reijersen
Een heerlijk soulabum van P.P. Arnold. Helaas nog maar 4 stemmen, want deze plaat verdient zeker veel meer aandacht. Genieten geblazen.