Amy Winehouse - I Told You I Was Trouble (2015)

Alternatieve titel: Live in London

3. Cherry
  4. Back to Black
  5. Wake Up Alone
  6. Tears Dry on Their Own
  7. He Can Only Hold Her / Doo Wop (That Thing)
  8. F*** Me Pumps

15. Me and Mr. Jones
  16. Monkey Man
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Destijds uitgebracht als DVD / CD combinatie, maar tegenwoordig ook verkrijgbaar op vinyl. Helaas heel beperkt uitgebracht en daardoor nu rond de 99 dollar op Ebay. Dit schijnt alleen wel één van de weinige goede concertregistraties te zijn van Amy Winehouse. Missien dat een andere user daar wat meer over kan vertellen?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik heb 'm zelf kunnen scoren op vinyl bij de Plato om de hoek. Voor 24,99; een heel schappelijk bedrag vergeleken met de $ 99,00 op Ebay. Mochten er nog meer geïnteresseerden zijn: er stond nog een exemplaar. PM als je niet in de buurt van Utrecht woont dan stuur ik 'm voor je op

Dit is een uitstekende liveplaat van Amy Winehouse om een aantal redenen. Het is een van de weinige volledige concertregistraties die is opgenomen vanuit het idee dat ze het ooit wilde uitbrengen op plaat. Dat hoor je, want de kwaliteit is uitstekend. Daarnaast is Amy goed bij stem. Het zal ermee te maken hebben dat ze toevallig een keertje niet dronken op het podium stond (al zijn haar speeches tussendoor bij vlagen wat warrig) waardoor haar natuurlijke talent als zangeres goed uit de verf komt.

De selectie van nummers vind ik ook sterk. Het is een prima combinatie van Frank en Back to Black, aangevuld met de later uitgebrachte, door Mark Ronson geproduceerde singel Valerie. De muzikale aankleding van de band, die voldoende ruimte krijgt voor improvisatie, bijvoorbeeld de jazzy gitaarsolo in Cherry, is bescheiden en strak. Ze zullen blij zijn geweest dat Amy een keertje goed schik had op het podium want wat een drama moet het zijn als muzikant als je naast een ladderzatte artiest op het podium staat.

Afijn, laten we Amy herinneren als de artiest die ze ook was, zoals ze laat horen op deze plaat. Als ik Amy hoor in deze vorm vind ik het jammer dat ik haar nooit live heb kunnen zien.

EHartmann
Heb deze als dvd; luister en of kijk deze ieder jaar toch minstens 1 keer. Heel goede setlist!

Moet wel heel erg lachen om de opmerkingen dat Amy tijdens dit concert niet dronken was en dat de kwaliteit goed is. Vraag me af hoe het iemand kan ontgaan dat ze zwaar onder invloed is van om het even wat, de weg behoorlijk kwijt is en naarmate het optreden vordert almaar meer gaat lallen.

Kocht deze DVD in de veronderstelling dat het de BBC registratie was en helaas bleek dit een vergissing. Niet dat ik me heb zitten ergeren aan dit concert, integendeel. Ook dit was Amy Winehouse en heb met gevoelens van mededogen geboeid zitten kijken en luisteren. Dood en doodzonde dat zo'n jong meisje zichzelf zo naar de filistijnen heeft gejaagd. God mag weten wat voor issues haar parten hebben gespeeld.

Draakje1968 schreef:
Moet wel heel erg lachen om de opmerkingen dat Amy tijdens dit concert niet dronken was en dat de kwaliteit van haar voorstelling goed is. Vraag me af hoe het iemand kan ontgaan dat ze zwaar onder invloed is van om het even wat, de weg behoorlijk kwijt is en naarmate het optreden vordert almaar meer gaat lallen.

avatar van meneer
Regelmatig opstaan na de uitzending van Nacht van de Pop met Matthijs en vriendjes. Er was een mooie live opname van Winehouse bij. En ik heb een aantal jaren geleden dit concert op tv gezien wat indruk maakte. Gewoon het geheel van een puike band + zangeres waar de kwaliteit echt van afspat. Heerlijk zo'n fris album in de herfstige dagen.