Ocean Wisdom - Chaos 93' (2016)

Label: High Focus

1. Walkin' (3:50)
  2. Splittin' the Racket (3:46)
  3. Snakes & Blaggers (4:15)
  4. High Street (4:06)

avatar van Kos
Kos
Best wel nice dit.

avatar van Sjaakspeare
'Walkin'' is bijzonder goed. IJzersterke oldschoolbeat met raps van de allerhoogste plank. Deze gast toont ook op de andere nummers een ontiegelijk goede cadans, vernietigende flow, goede punchlines en een zeer vet stemgebruik. Hij varieert bovendien heel soepel: versnelling, meer of minder intonatie, verschuiving van nadrukpositie in z'n lines... het gaat 'm allemaal buitengewoon goed af. Erg indrukwekkende MC.

avatar van Ward
Volledig eens met Sjaakspeare. Tof album van een zeer veelbelovend MC. De producties van Dirty Dike mogen er wat mij betreft ook zijn met toffe samples en lekkere basloopjes. Soms wordt er misschien qua sound iets te nadrukkelijk teruggegrepen op de jaren '90. Toch voelt het door Ocean Wisdom zijn flow tegelijkertijd ook wel fris en nieuw aan. Ook al kan hij in een razend tempo spitten, weet hij dit gelukkig goed te doseren, waardoor het geen gimmick wordt. Hij blijft telkens op indrukwekkende wijze zijn flow en tempo variëren. De hooks en refreintjes mogen wel wat sterker. Vooral als hij een refreintje zingt vind ik een stuk minder.

Door het accent en lokale slang kost het soms wat moeite om te volgen waar het over gaat. Sowieso kan het inhoudelijk wel wat sterker. Het gaat toch vooral over zijn eigen vaardigheden als MC, wat na een tijdje wat eentonig wordt. Hij komt wel met goede punchlines, sowieso wel tof om typisch Britse referenties naar voetballers, etc. te horen. Alles bij elkaar ben ik zeker positief en laat Ocean Wisdom dat de UK meer te bieden heeft dan grime.

Hoogtepunten: Walkin', High Street en One Take.