Digitalism - Mirage (2016)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Magnetism

1. Arena (3:00)
  2. Battlecry (4:19)
  3. Go Time (5:08)
  4. Utopia (6:37)
  5. Destination Breakdown (7:44)
  6. Power Station (4:24)
  13. Shangri-La (3:41)
  14. No Cash (5:50)
  15. Blink (5:43)
avatar van E-Clect-Eddy
Naar deze kijk ik ook uit! The Ism klinkt heel erg lekker, en met Go Time is ook niets mis, klinkt een beetje á la M83.

avatar van Eis-T
Dit is em! Een lekker lange plaat. Die jongens doen waar ze het beste in zijn en hebben de beste stukjes uit hun vorige werk gehouden en creatief ge-recycled. De flow is heerlijk, alles klinkt degelijk, nergens de behoefte om door te spoelen. De beste die ze tot nu toe gemaakt hebben.

Sandrosaurus
Dit vind ik een briljante terugkeer. Het is een andere sound, meer french touch achtig...idd invloeden van M83. Geen enkel slecht nummer ook.

Komaan Justice...waar blijft jullie derde?

avatar van Eis-T
Eervolle vermelding voor Dynamo. Dat nummer is 110% bonkers.

avatar van Arno
Mirage is op veel vlakken anders dan Digitalisms (nog altijd ijzersterke) debuutplaat, maar ondanks de lange speelduur - misschien net een tikkeltje te lang - is ook deze nieuwe plaat bijzonder fraai. Zo te horen hebben ze zowel in het zuiden als in het noorden hun oor te luister gelegd, want ik hoor bijvoorbeeld veel flarden Daft Punk, maar hier en daar sijpelt ook Röyksopp door. Naast 'Utopia' behoren ook 'Power Station' en 'Indigo Skies' (klinkt hier wat als The Strokes) tot mijn persoonlijke favorieten.

Digital, digital
Digital, Digitalism

avatar van MaksimMilan
Mooie artwork zeg

avatar van Mausie
Ik draaide laatst weer eens Idealism en kwam er toen achter dat dit album mij niet zo meer aansprak als vroeger. Toch benieuwd naar Mirage, omdat Digitalism de laatste jaren duidelijk een andere richting in is geslagen. En ik moet zeggen, ik ben nu halverwege mijn 2e luisterbeurt en het klinkt toch allemaal erg lekker. Zou zomaar een van de verrassingen van 2016 kunnen worden voor mij.

avatar van Man of Sorrows
Mausie schreef:

Ik kwam laatst tot dezelfde conclusie, echt pijnlijk hoe dat soort muziek zo snel gedateerd kan klinken. Ik heb wel altijd sympathie gehad voor dit Duitse duo, dus zal de nieuwe misschien wel eens checken. Pogo is en blijft wel een instant classic.

Man of Sorrows schreef:

Ja, ik heb dat met de meeste electro acts uit die tijd. Was toen echt die hard fan van Ed Banger label, ook wel mooie feestjes gehad van oa Digitalism en The Bloody Beetroots. Maar het heeft niet helemaal de tand des tijds doorstaan. Maar ik kan je deze nieuwe van Digitalism wel aanraden. Het is minder van die 'krakende' electro zoals vroeger, meer house geöriënteerd. En Pogo blijft idd een heerlijke plaat!

avatar van Mausie
Na 3 luisterbeurten kan ik concluderen dat dit een geslaagde plaat is van Digitalism. Het is een divers album geworden met heel veel lekkere tracks. Alleen jammer van de lengte, er hadden ook makkelijk een paar nummers vanaf gekund. Dan was het echt een superplaat geweest. Voor nu 4 sterren, nu afwachten hoe lang de plaat leuk blijft.

avatar van Dim
Dim
We luisteren hier niet naar een meesterwerk, maar wel moet worden gezegd hier met een uitermate onderhoudende plaat te maken te hebben.

avatar van Eis-T
Nog een keer opgezet, maar hij blijft toch niet helemaal overeind. vooral de tracks met vocalen irriteren (m.u.v. The Ism, die blijft leuk!). De instrumentale nummers zijn daarentegen wel weer sterk.