George Fest (2016)

Alternatieve titel: A Night to Celebrate the Music of George Harrison

Label: Universal

1. Introduction (0:50)
  2. Conan O'Brien - Old Brown Shoe (3:54)
  3. Britt Daniel - I Me Mine (2:28)
  4. Jonathan Bates - Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll) (4:23)

met Dhani Harrison

5. Norah Jones - Something (3:13)
  6. Brandon Flowers - Got My Mind Set on You (4:29)
  7. Heartless Bastards - If Not for You (3:34)
  8. Ian Astbury - Be Here Now (4:06)
  9. Nick Valensi - Wah-Wah (5:26)
  10. Jamestown Revival - If I Needed Someone (2:20)
  11. Black Rebel Motorcycle Club - Art of Dying (4:14)
  12. Dhani Harrison - Savoy Truffle (2:58)
  13. Chase Cohl - For You Blue (2:29)

met Brian Bell

14. Ann Wilson - Beware of Darkness (3:46)
  15. Dhani Harrison - Let It Down (6:05)
  16. Ben Harper - Give Me Love (Give Me Peace on Earth) (3:37)
  17. Perry Farrell - Here Comes the Sun (3:13)
  18. "Weird Al" Yankovic - What Is Life (4:18)
  19. Norah Jones - Behind That Locked Door (3:09)
  20. Brian Wilson - My Sweet Lord (5:20)
  21. The Black Ryder - Isn't It a Pity (6:02)
  22. Butch Walker - Any Road (4:13)
  23. Karen Elson - I'd Have You Anytime (3:05)
  24. Cold War Kids - Taxman (3:32)
  25. The Flaming Lips - It's All Too Much (8:21)
  26. Brandon Flowers, Britt Daniel, Dhani Harrison, Jonathan Bates, Wayne Coyne en "Weird Al" Yankovic - Handle with Care (3:25)
  27. Ann Wilson, Dhani Harrison, Karen Elson en Norah Jones - All Things Must Pass (3:57)
avatar van RoyDeSmet
Twaalf jaar na het vermaarde Concert For George werd er een tweede grootschalig concert gegeven ter ere van George Harrison. Zoon Dhani is de enige die op beide concerten meedoet. Verder bestaat de line-up hier veelal uit Amerikaanse muzikanten van de jonge generatie - en Brian Wilson.
Een tweede groot verschil is dat de begrafenissfeer hier ontbreekt; George Fest is waarlijk een viering van de muziek van George Harrison.

Dat die muziek goed is, hoeft niet nog eens gezegd te worden. De enorme variëteit in de muziek die tijdens dit concert wordt gespeeld laat zien hoe veelzijdig George Harrison als muzikant was. Met als enige uitzondering misschien Old Brown Shoe, klinken de nummers alsof ze allemaal de afgelopen twee jaar zijn geschreven: tijdloos. De uitvoeringen blijven muzikaal dicht bij de originele versies maar klinken allemaal fris.
De liedkeuze en de mix tussen Beatles- en solo-nummers (en natuurlijk ook nog een Traveling Wilburys-nummer) vind ik overigens heel erg geslaagd.
Dhani zelf speelt zijn eigen favoriete nummers van zijn vader, die zijn vader zelf nooit live heeft gespeeld. Verder worden er veel nummers gespeeld die niet zo vaak live worden uitgevoerd: It's All Too Much; Any Road; Art of Dying...

Verrassende uitvoeringen, in positieve zin, vind ik Taxman, What Is Life en Ballad of Sir Frankie Crisp. Daarnaast behoren Let It Down en Behind That Locked Door tot mijn favorieten. Missers zijn wat mij betreft Here Comes The Sun en My Sweet Lord.

Dit album beargumenteert voor mij dat George misschien wel de coolste Beatle was.
Kom over 4 jaar maar met een all-star integrale uitvoering van George's meesterwerk, All Things Must Pass, ter ere van het 50-jarig jubileum daarvan. Graag, Dhani!

avatar van Savant
Vergeleken met de wat zouteloze opwarmprak die the Art of McCartney was, is dit eerbetoon wél geslaagd. Het spelplezier spat eraf, en het is goed om te zien hoe een andere generatie dan die van George zelf zijn muziek vertolkt. Goede selectie uit het materiaal van George, en met zichtbaar (vanwege aanwezige blu ray) enthousiasme gebracht. Als je een liefhebber van het werk van George bent dan is dit een fijn plaatje, waarbij qua sfeer de som gemakkelijk de delen overtreft.