Phronesis - Parallax (2016)

Denemarken / Verenigd Koninkrijk
Jazz
Label: Edition

1. 67,000 MPH (6:04)
  2. Ok Chorale (6:50)
  3. Stillness (8:14)
  4. A Kite for Seamus (7:42)
  5. Just 4 Now (3:36)
  6. Ayu (7:36)
  7. A Silver Moon (5:52)
  8. Manioc Maniac (3:09)
  9. Rabat (7:44)
Mssr Renard
Goed no-nonsense jazztrio rond pianist Jasper Høiby. Drummer Anton Eger en bassist Ivo Neame maken het trio compleet.

Waarom dit trio zich wat mij onderscheidt is de rauwheid van de muziek. Het is avontuurlijk en energiek en echt daadwerkelijk jazz en geen pop of fusion.

De drie muzikanten gaan met elkaar het dialoog aan en completeren elkaar zonder elkaar in de weg te zitten. Daarom is de muziek erg druk maar nergens chaotisch. Er is zelfs ruimte voor een ballad. Het is dus vooral een erg dynamische plaat.

Productioneel is het ook prima in orde. Het klinkt kraakhelder zonder dat het gelickt klinkt. En het klinkt ook zeker nergens gammel en overstuurd terwijl er zo nu en dan toch ook flink van leer wordt getrokken.

Ik geeft de plaat voorlopig een ruime voldoende, maar nog niet de volle score, omdat ik niet weet hoe deze plaat zich verhoudt tot de rest van hun platen.

Mssr Renard
Ooit eens iemand met messen op een drumstel zien/horen spelen? Voila: