Maarten1966 schreef:(quote)
Leg eens uit als je wilt, wat is er met Wagner dan, behalve dat zijn relatie recentelijk op de klippen is gelopen?
Tijdens een routine check bij de tandarts werd een gezwel in zijn mond geconstateerd dat een heel stuk van zijn kaak had weggevroten. Om dat te herstellen hebben ze uiteindelijk bot uit zijn heup gehaald. Vandaar ook het volgende stukje in het nummer The Decline of Country and Western Civilization:
"Soon I can do just what I please / But I still hold my hip each time I sneeze."
Toen dat eenmaal voorbij was werd er een levensbedrijgende vorm van prostaatkanker bij hem geconstateerd. En als je dan bedenkt dat in min of meer dezelfde periode zijn relatie is stuk gelopen, New Orleans werd getroffen door een orkaan en Amerika een zinloze oorlog was aangegaan dan kun je je voorstellen dat dit een bijzonder donkere periode voor hem moet zijn geweest.
In dezelfde periode heeft hij de nummers voor Damaged geschreven. Normaal gesproken schrijft Wagner geen persoonlijke dingen in zijn teksten, maar op dit album zie je hier en daar toch iets terugkomen. Daarom kon ik dat stukje in Prepared heel goed voorstellen, van het één op het ander werd hij volkomen overrompeld met ellende, maar nuchter als hij is, is hij wel bereid om zijn problemen onder ogen te zien.