Bad Company - Live 1977 - Live 1979 (2016)

Label: Atlantic

1. Burnin' Sky (4:50)
  2. Too Bad (5:19)
  3. Ready for Love (8:03)
  4. Heartbeat (4:39)
  5. Morning Sun (4:24)
  6. Man Needs Woman (4:17)
  7. Leaving You (4:27)
  8. Shooting Star (7:00)
  9. Simple Man (6:09)
  10. Movin' On (3:27)
  11. Like Water (5:34)
  12. Drum Solo (1:33)
  13. Live for the Music (6:34)
  14. Good Lovin' Gone Bad (5:27)
  15. Feel Like Makin' Love (6:43)
  16. Bad Company (7:54)
  17. Gone, Gone, Gone (4:58)
  18. Shooting Star (6:39)
  19. Rhythm Machine (5:01)
  20. Oh, Atlanta (5:01)
  21. She Brings Me Love (5:22)
  22. Run with the Pack (6:00)
  23. Evil Wind (4:31)
  24. Drum Solo (2:37)
  25. Honey Child (4:34)
  26. Rock Steady (3:47)
  27. Rock 'N' Roll Fantasy (3:26)
  28. Hey Joe (4:28)
  29. Feel Like Makin' Love (6:29)
  30. Can't Get Enough (6:01)
avatar van viking1
Nog geen berichten op dit prima live album van bad company?!
Wel een laag gemiddelde zie ik. Heb dit album op vinyl, de vinyl uitgave bestaat uit 15 nummers en de cd uit 30!
De vinyl betreft een optreden uit 1977 van de burning sky tour en het desbetreffende album. Opgenomen in the summit house in Houston, texas 23 mei 1977. In de originele bezetting.
De cd uitgave is van 9 maart 1979 in Londen. Van de desolation angels tour. Op de lp uitgave niet de mega hit can't get enough.
Verder een prima optreden van bad company op de vinyl uitgave!!
Kan niet over de cd uitgave oordelen, die heb ik niet.
Hoop dat het volledige tweede concert (1979) ook nog eens op vinyl komt.
Dit toch een geweldige band! Zal het gemiddelde een beetje omhoog stellen ha. De vinyl uitgave is van een prima geluidskwaliteit, prachtige set list alle hitjes komen voorbij op can't get enough na.
Ben benieuwd of er nog wat meer reacties op dit mooie album komen! Al met al een prima album van bad company in de originele bezetting.

avatar van gaucho
Er zijn jaren after the fact heel wat live-opnamen van Bad Company opgedoken. Soms van twijfelachtige opnamekwaliteit, maar dit is een legitieme release. Aanvankelijk op dubbel-LP (RSD 2016, op oranje vinyl met alleen het eerste concert uit 1977) en later als dubbel-CD, met nog een volledig concert erbij. Als je bedenkt dat die laatste half zoveel kost en dubbel zoveel biedt, is de keus voor mij niet zo moeilijk: ik heb dus de dubbel-CD. Die bevat beide concerten, die gelukkig qua songmateriaal nauwelijks overlap kennen (slechts twee nummers dubbelen).

Dit klinkt ook echt als een reguliere uitgave, met een uitstekende opnamekwaliteit en een band die goed op dreef is. Het valt me hier opnieuw op wat een geweldige zanger Paul Rodgers is. Dit is weliswaar Bad Co in haar nadagen, maar hij laat het klinken alsof het hem allemaal moeiteloos afgaat. Zijn stem past bovendien uitstekend bij de ouderwetse classic rock (arenarock) die de band produceert. Het klinkt allemaal heel soepel en geloofwaardig, en gelukkig klinken de drumsolo's ook nog aardig interessant. Het helpt dat ze niet al te lang zijn.

Kortom, een prima aanvulling op de studioplaten, en ik bedenk me hoe het had kunnen lopen als een van deze twee live-registraties verschenen zou zijn in de tijd dat ze werden opgenomen. Dan zou dat album zonder twijfel gerekend zijn tot een van der betere live-dubbelalbums van de jaren zeventig. En misschien zou het succes de band hebben gestimuleerd tot grotere daden dan ze op hun laatste twee albums (in de originele bezetting) lieten horen. Maar goed, dat is allemaal wishful thinking...