Scratch My Back! (2016)

7. Glenda Collins - It's Hard to Believe It
  8. Sandie Shaw - Run
  9. Nita Rossi - Something to Give
  10. The Satin Bells - Da-Di-Da-Da
  11. Sandra Barry - We Were Lovers (When the Party Began)
  12. Tawny Reed - I Got a Feeling
  13. Antoinette - Why Don't I Run Away from You
  14. Tammy St. John - Nobody Knows What's Goin' On (In My Mind but Me)
  15. Sheila Carter & Episode Six - Incense
  22. Jeannie & The Big Guys - Don't Lie to Me
  23. Julie Grant - I Only Care About You
  24. Pat Harris & The Blackjacks - Hippy Hippy Shake
avatar van heartofsoul
Interessant album als je niet alleen de popmuziek uit de sixties kunt waarderen, maar ook gevoelig bent voor de hippe zangeresjes uit die tijd (zoals ik). Maar mij viel deze cd niet echt mee. Voor die tijd (1963-1968) maakte het ongetwijfeld een frisse en eigentijdse indruk, maar helaas, de liedjes vind ik over het algemeen niet zo geweldig, en de beat girls op dit album vind ik ook niet allemaal even indrukwekkend, al kan dat ook voor een deel aan de productie liggen.
Van veel nummers had ik wat meer verwacht, zoals van Ev'ry Day van Billie Davis, of van I've Found Love van Sharon Tandy, dat nogal abrupt eindigt.
Gelukkig zijn er hier toch wel een paar aangename verrassingen te vinden. Heel erg mooi vond ik Why Don't I Run Away from You gezongen door Antoinette en It's So Fine (geschreven door Carter en Lewis nadat ze The Ivy League hadden verlaten), en zo zijn er wel meer goede nummers te vinden, maar het blijft een "mixed bag" met plussen en minnen. Mooiste nummer is misschien wel het superieure Run van Sandie Shaw, en He's No Good van The Baker Twins (geschreven door Tony Hatch) is ook heel erg goed.