Ik stapte bij Y&T in met
Earthshaker, waarvan op
Open Fire twee nummers werden gespeeld, te weten
Rescue Me en
I Believe in You. Met andere krakers als
Open Fire en
Forever staan er daarmee vier klassiekers op dit album, waarmee ik niet goed begrijp waarom
Barfly in 2012 schreef dat "de echte Y&T klassiekers volledig ontbreken". Mogelijk verschillen we qua favorieten, dat kan natuurlijk.
Neemt niet weg dat ook ik nummers in de setlist mis, zoals
Hurricane van
Earthshaker,
Black Tiger van het gelijknamige album (wel in 2018 als bonustrack op een
FLAC-heruitgave verschenen en bovendien op streaming, joechei!),
Mean Streak en
Hang 'em High van
Mean Streak en
I'll Keep On Believin' en
She's a Liar van
In Rock We Trust, de laatste om Leonard Haze op basdrum te horen knallen.
Oftewel, de overige nummers op dit album vind ik van minder kaliber, al is het leuk dat van het indertijd niet in Europa verschenen debuut
25 Hours a Day wordt gespeeld, een nummer dat ik niet kende. Waar ik niks mee had was de partyrock van
Summertime Girls, bovendien een studioversie. Dat haalde de sfeer en vaart eruit. Wikipedia vertelt mij echter dat juist dat nummer hun grootste Amerikaanse hit werd. Dus waar zeur ik over, dat gun ik zo'n bandje wel!
Op de site van Billboard (album) 200 ontdekte ik zojuist dat het album daar in
september 1985 drie weken #70 stond en bovendien haalde het #16 in de rock album charts, prima resultaten dus en dik verdiend.
Met een fijne productie van Scott Boorey is dit een degelijk livealbum, helaas niet de gehoopte topper. Eén van de bandjes op mijn lijstje om nog 'ns te zien, ook al is de bezetting inmiddels drastisch gewijzigd. Voor de nabije toekomst staan helaas nog geen concerten van de groep in de Lage Landen gepland...