Dabrye - Two / Three (2006)

Hip-Hop / Electronic

met MF DOOM

3. Machines Pt. I (1:37)
  4. Encoded Flow (2:52)

met Kadence

5. That's What's Up (4:03)

met Vast Aire

met Waajeed

9. Special (3:30)

met Guilty Simpson en Paradime

10. Bloop (1:58)
  11. Viewer Discretion (3:00)

met Invincible en Finale

12. Piano (4:05)
  13. Pressure (3:21)

met Waajeed en Ta'Raach

14. Reconsider (3:24)

met Kadence

15. Get It Together (3:32)

met Invincible en Finale

16. My Life (2:19)

met A.G.

17. In Water (1:57)
  18. Get Live (3:37)

met Big Tone

19. Machines Pt. II (0:39)
  20. Game Over (3:41)

met Jay Dee en Phat Kat

21. Get Dirty * (2:44)
Melle K
Zeer vet album duidelijk te horen dat Dabrye zijn roots in de dance muziek heeft, het zal dan ook niet iedereen aanspreken.

avatar van Osiris Apis
Meeste beats kunnen mij niet boeien. Ze zijn te techno achtig. Maar er zitten wel een paar dope tracks tussen.

avatar van BoordAppel
Toch wel erg tof. Het is niet echt een geheel maar dat hou je toch bij dit soort albums, afzonderlijk zijn vrijwel alle tracks erg sterk. Ben vooral een fan van Get It Together op het moment. Invincible & Finale flowen echt heerlijk op die track. Zo'n mooie onophoudelijke woordenstroom zoals Percee P ze ook wel eens heeft.

Pauper
Zieke lijst aan gastoptredens

Melle K
Dabrye is ook alleen producer he.

avatar van Roenesan
Dabrye, ik kwam per ongeluk bij deze artiest door zijn single met MF Doom. Ik had nog niet van hem gehoord, maar was verrast waarom niet, want zijn producties zijn zeer sterk.

Je hoort duidelijk dat hij wortels heeft in de dance of techno en sinds ik daar niet zo een fervente luisteraar van ben was het wel even wennen aan het geluid. Maar na twee luisterbeurten voelde ik het wel.

Ik ben zeer enthousiast over de beats en productie, maar het gene wat mij toch niet een heel hoog cijfer geeft aan het album zijn de rappers over de beats heen. Hoewel het veelbelovende namen op het album heeft, vond ik ze niet allemaal sterk komen.

De twee uitschieters qua collabs is wel 'Air' met MF Doom (ik moet wel zeggen dat ik de remix op de single veel beter vind). Hoewel de teksten voor een Doom track wat middelmatig zijn, blinkt hij nog steeds uit boven de meeste rappers op dit album.

De andere uitschieter qua collab is 'My Life' met AG, hij komt heel netjes, zijn flow vult de beat perfect aan. Maar hoewel ik dit een zeer goed nummer vindt op het album, valt hij wel een beetje uit de boot in vergelijking met de rest van het album.

De collab die ik helemaal niet voelde is 'That's what's up' met Vast Aire. Maar dat heb ik meestal bij Vast Aire, hij komt het best tot zijn recht in Cannibal Ox, waar hij aangevuld wordt door Vordul Mega en ondersteund door El-P beats.

Nou over de producties, die dit album dragen.

De eerste instrumental die we tegenkomen is 'Machines Pt. 1'. Een track met uitzonderlijke delayed drums, en synths die heel 80's aandoen. Eerst wist ik het nog niet zeker over deze track, maar de 2e keer overtuigde het me wel.

De tweede instrumental die opvalt is 'Jorgy', op zich is het niet een heel speciaal nummer, een beetje saai eigenlijk, maar de geluiden zijn prachtig (Vooral de orgelsynth en de drums klinken lekker). Maar het werkt wel goed als pauze van de vele piepjes.

De drumbeat met de repetitieve basslijn in 'get it together' zorgt voor een lekkere groove en springt er wel uit, ik werd niet helemaal heet van de rappers, maar ze vullen de beat wel goed aan.

'Get live', hoewel het nummer begint met een lekkere drumgroove die doet denken aan jaydee's 'fuck tha police' zijn de synths en rappers die later in komen teleurstellend. Jammer, een van de mindere nummers op het album.

Het einde zou beter zijn (niet optimaal) als hij machines pt. 2 had omgewisseld met 'game over', want hoewel het zeker geen slecht nummer is, vind ik het geen gepast einde.

Conclusie, een album met zeer sterke producties maar de meeste rappers zijn maar teleurstellend. Het is jammer, had Dabrye er meer instrumentals op gezet en minder rappers was ik er blijer mee.
Voor nu geef ik het album een 3,0, ik ga misschien over tot een 3,5, maar ik laat dat afhangen van nog een luisterbeurt.

DevendraBan
Wat DOOM daar doet, is geniaal. Buitenaardse verses blijft die man brengen.

avatar van Osiris Apis
Ik heb net dit album na tijden weer geluisterd. De productie bevalt me steeds meer. Een halve ster erbij. Favorieten zijn Air, Machines Pt 1 en Special. My Life met AG vind ik ook goed, maar die valt idd beetje uit te toon door de 'gewone' beat. Vast Aire valt tegen op Thats Whats Up, maar dit komt ook door de vervelende productie.

Roenesan schreef:
Het orgineel is van de Sovjet band Zodiac.

Rene1979
Ik vind dit een lekker album.

avatar van BZN
BZN
inderdaad een lekker album! en inderdaad, die track met MF Doom is erg !

P-DawG
Die beat van Air:

Edit. Ik merk nu pas dat ik een remix had gecheckt op da Tube, maar het origineel is ook erg nice.

P-DawG
Mwah. Ik had hier toch een stuk meer van verwacht na die track met DOOM te hebben gehoord. Samen met My Life is die track dan ook het beste wat dit album te bieden heeft. Jammer want er had imo veel meer in gezeten, zeker als je de lijst met gastartiesten er bij pakt. Vooral Vast Aire stelt teleur in dat opzicht teleur. Toch zijn het lang niet altijd de gasten die dit album verpesten, de producties van Dabrye zijn namelijk ook niet om over naar huis te schrijven.

avatar van FlyLo
Instrmntl zal je denk ik beter bevallen.