Mr. Nogatco - Nogatco Rd. (2006)

Label: Insomniac

1. No Head at All (1:00)
  2. Bionic Fuse (3:02)
  3. Night Flyer (Force Field) (3:43)
  4. Dark Space (4:31)
  5. Hello Space Man (Interlude) (0:22)
  6. Celestial (4:22)
  7. Alpha Omega (The Beginning) (3:30)
  8. Big Adventure (3:16)
  9. Black 37 (3:45)
  10. Capture (Back to Me) (3:49)
  11. Different (5:03)
  12. Live Dissection (9:34)

met Sage Francis en Sole

Kool Keith!!111~~!!111
Zwaar onbekende album dit denk ik, en hij moet is stoppen met zijn bjinaampjes

avatar van psychonaatje
Nogatco is het omgedraaide van Octagon. Dit album heeft dan ook nog het meest weg van Dr. Octagonecologyst. Een behoorlijk goed album. Kool Keith is zelf lekker op dreef, maar af en toe laat de productie te wensen over. Dark Space is bijvoorbeeld ronduit vervelend. De tweede helft van het album (beginnend bij Alpha Omega) vind ik wat sterker dan de eerste helft. Bij de goede tracks, zoals Alpha Omega (The Beginning) en Live Dissection haalt Kool Keith het topniveau. Verder moet je wel wat van zware gitaren houden om nummers om Big Adventure en Black 37 te kunnen waarderen, maar ik vind ze behoorlijk goed.
Zie ook de bijzonder vage website (www.nogatco.com[/url]) van dit project.

Dit album is niet te vergelijken met Dr. Octagonecologyst, waar het vorige album bij vlagen geniaal was, dit album laat een ongeinspireerde Keith horen. De abstracte stijl die hij eerst zo goed beheerste slaat hier de plank mis. De enige lichtpuntjes vind ik hier juist de beats.

Relax
Inderdaad middelmatig album, hij rapt niet normaal en de teksten zijn nogal vaag.
Beats houden het album nog omhoog.
3,0 ook.

avatar van psychonaatje
Bij vaker en beter luisteren valt het album (inderdaad) wat tegen. De beats zijn vaak goed (Dark Space is nog steeds heel erg vervelend, Big Adventure is ook niet heel erg sterk), maar Keith is inderdaad niet zo op dreef als ik bij eerste beluistering dacht. Hij vervalt te vaak in een stijl die meer op gebrabbel lijkt dan op daadwerkelijk rappen. Alpha Omega en Live Dissection (inclusief interviewgedeelte met Mr. Nogatco op het eind) blijf ik overigens allebei erg goed vinden.
Wat ik wel gaaf vind, dat zijn de extraatjes op het album. Er staan drie clipjes op het CD-ROM gedeelte, een korte comicstrip (8 plaatjes, maar heel erg verhelderend), 7 foto's en 7 schetsen. Vooral de laatste clip (bij Night Flyer), waarbij Kool Keith en IZ-Real een alien aan het ontleden zijn, vond ik erg grappig.

Relax
Wat wie heeft het aangepast tot 2006 ?
Op de site waar ik het vond was die 2004, om-g dit zijn nieuwste album, jammer dat het zo gezakt is dan.

avatar van Kos
Kos
Een van de weinige hiphop albums waar ik na aardig wat luisterbeurten nog steeds niet weet wat ik er van vind.
Gewoon vage shit.

Echt, hoe verzint ie het toch telkens.

Hypno
Het lijkt wel of dit album op een toiletkamer is opgenomen want z,n Stem en flow klinken echt als schijt hij zegt bijvoorbeeld een line en 10 seconden later zegt die de volgende en hij praat gewoon hij rapt Niet. z,n lyrics zijn redelijk goed Maar kan het lang nog niet halen bij Octagon en Dr Dooom en het Ablum is ook veel te kort.

Relax

Hypno, daar heb je je beste punchline ooit gemaakt!

avatar van MJ_DA_MAN
Hehe, nu je het zegt.

avatar van thomzi50
Zo negatief ben ik toch niet; het klinkt apart, niet goed, maar "echt schijt" zou ik het nergens willen noemen, daarvoor is Keith simpelweg te vreemd en te getalenteerd. De beats zijn bij vlagen wel sterk, maar zoals al aangegeven, halen de raps het nergens bij die van Dr. Octagon. Ik begin voorzichtig met 3* na twee keer luisteren, benieuwd wat nog meer luisteren met dit album doet.

avatar van thomzi50
Hele ster erbij, raak steeds meer onder de indruk

Harco
Hypno schreef:

Hahaha.

Celestial

avatar van Gyzzz
Celestial is wel een geweldige klassieker. Hoe na het geklooi rond de 3:10 die -sowieso al geniale- beat er weer inknalt is echt super.

avatar van thomzi50
Juist Gyzz, precies mijn favoriete moment op de plaat

avatar van Stapler
Instant aliën masturbation! hahaha
Die Kool Keith is echt zo'n held he..