Mudcrutch - 2 (2016)

Label: Reprise

1. Trailer (3:17)
  2. Dreams of Flying (3:58)
  3. Beautiful Blue (6:36)
  4. Beautiful World (3:08)
  5. I Forgive It All (4:13)
  6. The Other Side of the Mountain (3:16)
  7. Hope (3:10)
  8. Welcome to Hell (3:31)
  9. Save Your Water (3:11)
  10. Victim of Circumstance (2:37)
  11. Hungry No More (6:13)
avatar van Wallie1985
Ja!! Eindelijk weer een nieuwe Mudcrutch plaat! Ben erg benieuwd!

avatar van E-Clect-Eddy
Hungry No More is een erg fijn nummer, zeker de eerste dertig seconden.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook I Forgive It All is erg fijn, eigenlijk net als de rest van het album. Snap alleen niet goed waarom dit album niet gewoon als een regulier Tom Petty album is uitgebracht?

avatar van tee
tee
Hungry No More is een erg fijn nummer, zeker de eerste dertig seconden.

Niet alleen de eerste 30 seconden van "Hungry No More" maar zeker ook de gitaarsolo van Tom Petty himself zijn erg fijn.

avatar van frolunda
Hobby clubje van Tom Petty dat zeker niet onaardig klinkt maar het meestal toch niet haalt bij zijn reguliere werk.Mudcrutch klinkt zowel aangenaam als vrijblijvend en ligt qua sound ergens tussen rock en roots in.Dreams of flying,beautiful world en (vooral) Victim of Circumstance zijn lekkere uptempo nummers en ook de ballad Hungry No More mag er wezen.De rest is redelijk tot aardig maar nergens wereldschokkend.I forgive it all vind ik zelfs één van de mindere nummers.
De echte die hard Tom Petty fans zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan dit album maar de realiteit is ook dat drie sterren (voor mij dan) wel genoeg is voor 2.

avatar van E-Clect-Eddy
Naast het bloedmooie Hungry No More en I Forgive It All, zijn eigenlijk ook de drie nummers na de opener, Dreams of Flying, Beautiful Blue, Beautiful World, ook erg fijn.

Dus eigenlijk een zeer sterke eerste helft van het album dan een aantal minder interessante nummers en dan een prachtige afsluiter.

avatar van heartofsoul
Al dragen alle leden van Mudcrutch, ook compositorisch, bij aan dit album, het wordt toch in belangrijke mate gedomineerd door Tom Petty zelf. Zijn stemgeluid wordt gekenmerkt door een eigenaardige knauw waar ik ooit aan heb moeten wennen, maar die wel kenmerkend is. Er staan een paar prachtige liedjes op dit album zoals het pakkende, door gitarist Mike Campbell gezongen Victim of Circumstance en het hemelse I Forgive It All, dat me even aan The Byrds deed denken. Maar eigenlijk is geen enkele song ondermaats en het album heeft dan ook een prettige flow. Voor mij dus een zeer houdbare cd die ik regelmatig met veel plezier heb beluisterd sinds het verschijnen.

avatar van Zwaagje
Door de dood van TP, dit hobby project ontdekt en ik ben toch wel aangenaam verrast. Fijn album van een groot artiest.