Tego Calderón - El Abayarde (2003)

Puerto Rico
Hip-Hop / Reggae
Label: Sony

1. Intro (4:40)
  2. Abayarde (3:35)
  3. Al Natural (3:22)
  4. Poquito (3:22)
  5. Pa' Que Retozen (2:34)
  6. Interlude 1 (3:23)
  7. Loiza (3:34)
  8. No Me La Explota (3:04)
  9. Interlude 2 (3:36)
  10. Guasa, Guasa (1:53)
  11. Dominicana (2:55)
  12. Cambumbo (4:13)
  13. Salte del Medio (3:11)
  14. Tus Ojos (2:44)
  15. Los Difuntos (2:46)
  16. Lleva Y Trae (3:56)
avatar van Chuck Taylor
Ik betreur dat niemand dit album hier kent. Zeer goede beats staan hierop, veel bass en veel ritme met veel zuid-amerikaanse instrumenten en invloeden. Leuke gitaarpingels, bellen en trommels.

Tego Calderon is een fantastische rapper, dit laat hij vooral op dit eerste album zien, daarna is het wat minder geworden. Veel gevoel voor ritme en een hele lekkere flow. Toch jammer dat ik weinig spaans versta.

Raad het aan op het forum zou ik zeggen!

Op Allmusic (4,5*) wordt hij qua flow vergeleken met 2Pac. Nu heb ik niets van 2Pac geluisterd, dus ik weet niet of dat klopt. Dit album was mede onderdeel van de doorbraak van reggaetón, alhoewel het misschien meer naar Latin hip-hop nijgt.

avatar van Chuck Taylor
Ik zou het inderdaad eerder onder Caribbean/Latin Hiphop plaatsen dan onder reggaeton, alhoewel het zeker ook zijn reggaeton invloeden kent. Vind de vergelijking met 2pac niet echt treffend, tenzij het over zijn teksten zou gaan, maar ook dat betwijfel ik dan.

avatar van flow natural
Hmmm waarom altijd pac erbij halen :s en hij lijkt er totaal niet op qua flow.....
Soms klinkt het of hij gewoon straal bezopen is.
Toch maakt hij goeie muziek en er zitten ook wel een aantal Afrikaanse invloeden in hoor.
Zoals bij el abayarde contra ataca