Mano Negra - Best Of (1998)

Alternatieve titel: Lo Mejor

Frankrijk
Wereld / Rock
Label: EMI

1. Mano Negra [Live] (1:00)
  2. King Kong Five (1:55)
  3. Soledad (2:33)
  4. Mala Vida (2:51)
  5. Sidi H'bibi [Live] (3:24)
  6. Rock Island Line (3:07)
  7. Noche de Accion (2:46)
  8. Guayaquil City (3:01)
  9. Peligro (2:52)
  10. Sueno de Solentiname (2:50)
  11. Indios de Barcelona [Live] (2:21)
  12. Mad Man's Dead (2:01)
  13. Señor Matanza (3:57)
  14. Out of Time Man (3:24)
  15. Pas Assez de Toi (2:18)
  16. King of Bongo [Live] (3:38)
  17. Ronde de Nuit (2:53)
  18. Patchanka (3:06)
  19. Salga La Luna (3:33)
  20. Santa Maradona (Larchuma Football Club) (3:15)
  21. El Sur (0:59)
  22. Long Long Nite (4:16)
  23. On Telefon (1:36)
  24. Darling Darling [Live] (1:59)
  25. Out of Time Man [Version 2005] * (2:52)
  26. Pas Assez de Toi [Live 1991] * (2:33)
  27. La Ventura [Live 1991] * (2:14)
  28. Mad House [Live 1991] * (3:58)
  29. Salga La Luna [Live 1991] * (3:16)
  30. County Line [Live 1991] * (2:23)
  31. Indios de Barcelona [Live 1991] * (2:36)
  32. Mano Negra 1 [Live 1991] * (0:41)
  33. Rock Island Line [Live 1991] * (3:41)
  34. Junky Beat [Live 1991] * (2:27)
  35. Out of Time Man [Live 1991] * (3:08)
  36. Killin' Rats [Live 1991] * (3:13)
  37. Patchanka [Live 1991] * (3:35)
  38. Mano Negra 2 [Live 1991] * (1:28)
  39. Sidi' H'bibi [Live 1991] * (3:20)
  40. Welcome in Occident [Live 1991] * (2:58)
  41. Guayakill City [Live 1991] * (5:09)
vroegâh, toen mijn broer Mano Negra draaide vond ik het echt verschrikkelijke walgelijke teringherrie.

Nu draai ik het om de haverklap, zelden zo'n feest op cd gehoord. Deze verzamelcd geeft een mooie weergave van deze groep.

Wellicht zelfs beter dan Manu Chao solo.

avatar van VanDeGriend
Deze bruisende feestmix van van alles en nog wat is nu in de heruitgave te verkrijgen met een live-cd waarop de vonken die er studio al afspringen, nog manifester worden. Zeer aan te raden deze cd niet in de auto op te zetten want dan is een snelheidsovertreding of wat waarschijnlijk je deel.

Niet te vergelijken met de brave schoonmoederproof slaapliedjes op de solo cd's van Manu Chao.

Eerlijk gezegd verrast t me dat deze band zo weinig respons krijgt op deze site.

Mano Negra is tocheen stuk spannender dan wat Manu Choa vervolgens solo bracht. Ik vind Manu Negra eigenlijk een soort van Franse The Clash. Een mix van veel stijlen door elkaar, maar dan wel het rauwe punk geluid dat overheerst. King Kong Five, Patchanka en Soledad zijn voor mij de hoogtepunten.

avatar van Oldfart
Patchanka, Puta's Fever en King of Bongo; de eerste drie platen van de club van de Zwarte Hand zie je regelmatig voor weinig liggen; koop ze liever alle drie, dan heb je de boel compleet , en meer plezier!!

Ben het met Deric eens dat Chao's solo werk behoorlijk in het niet valt bij Mano Negra: hoewel de nieuwe solo-single toch ook weer erg klinkt als...

Die heb ik nog niet gehoord; is dan hopelijk een stap in de goede richting.

avatar van Ice Cream Man
Wat een feestschijf, dag moeder. Een shot adrenaline recht in je hart!

avatar van freakey
Zonet 5 sterren toegekend, maar dan inderdaad wel voor de nieuwe uitgave met extra live cd, want live spetteren ze nog heftiger dan op de studio versies.

avatar van Poeha
deric raven schreef:

Die gedachte komt ook altijd het eerste in me op als ik weer iets van Mano Negra voorbij hoor komen.

King Kong 5 is absoluut de topper voor mij op dit verzamelalbum.

En dat bedoel ik als een groot compliment.