The Claypool Lennon Delirium - Monolith of Phobos (2016)

Label: ATO

1. The Monolith of Phobos (4:40)
  2. Cricket and the Genie (3:52)
  3. Cricket and the Genie (4:16)
  4. Mr. Wright (4:21)
  5. Boomerang Baby (5:48)
  6. Breath of a Salesman (3:27)
  7. Captain Lariat (6:00)
  8. Ohmerica (5:08)
  9. Oxycontin Girl (5:03)
  10. Bubbles Burst (4:10)
  11. There's No Underwear in Space (3:27)
avatar van echoes
Zojuist dit album gekocht bij een live concert van de heren. Het concert was geweldige psychedelische rock. Ben benieuwd hoe het op de plaat overkomt.

avatar van spinout
Er zijn duidelijk teveel Beatles invloeden te horen op dit album.

ber
Claypool op z'n best

zaaf
Zeer fijne plaat waarop genoeg gebeurt wat niet in de weg zit.

avatar van ZAP!
spinout schreef:
Er zijn duidelijk teveel Beatles invloeden te horen op dit album.
Dan is de opvolger voor jou af te raden. Hier hoor ik best wat Binvloeden, maar dit heeft vooral nog veel meer Primus-related gekte en een flinke scheut progrock / psychedelica. Maar ook mooie songs 'eronder'. 'Oxycontin Girl' bv.. Les, ik wist niet dat je 't in je had!

Beide platen wil ik nog es vaker horen voor een definitief oordeel, maar vooralsnog vermaak ik me hier nog net even beter mee...

Lachende derde
ber schreef:
Claypool op z'n best

Dat is flauwekul. Op zijn best was ie op de vroege Primusalbums. Hier is ie wel beter op dreef dan op de laatste Primusalbums want wat in toom gehouden door Lennon.
Fijn album trouwens. Hun laatste is nog beter.

avatar van Samimo
Het latere Primus werk is beduidend minder dan hun 1e paar platen(frizzle fry blijft zooo goed)
Dit samenwerkingsverband met Lennon is van hoog niveau, hoger dan de laatste primus platen.
Beetje psychedelica, Beetje Beatles, veel claypool bas.
Geslaagd!