Wat is er zo aantrekkelijk aan noise? Wat niet, natuurlijk. Oké, dat is een beetje nietszeggend misschien, maar ik denk dat velen misschien een wat smal beeld van noise hebben. Je vindt in de scene namelijk zoveel variatie als er artiesten, platen zijn. Voor de 'ongetrainde luisteraar' klinkt het allemaal misschien als één pot nat (namelijk: herrie), maar die ongetrainde luisteraar zal dan waarschijnlijk ook niet meer dan een halve noiseplaat gehoord hebben.
Wat is er zo aantrekkelijk aan noise? Dat ligt er een beetje aan. Hebben we het over pure ruwe analoge noise, digitale noisesculpturen, etcetera? Alle varianten hebben namelijk iets eigens, iets unieks te bieden. Dat grove, briljante, zieke geluid van een Senzuri Power Up dat tot de diepste krochten van de mens reikt en er al het duister uitsleurt, het vasttimmert op een paar planken en het schaamteloos tentoonspreidt. De primitieve oerkracht met bebaarde-mannen-in-berenvellen-lucht als op een Dread van Wolf Eyes. Het schurende en drukkende post-industriële geluid dat als een bak grind over je heen wordt gelost op een Fabrication van Incapacitants. En zo kun je natuurlijk uren doorgaan.
Wat maakt het dus zo geweldig? Alles! Het ligt eraan waarvoor je luistert, denk ik. De één gebruikt het als afreageerplaat, de ander zet het als een soort ambient op, de volgende luistert aandachtig naar elk kraakje, en weer een ander doet het allemaal. Je moet gewoon ontdekken of de esthetiek je ligt of niet, gewoon lekker draaien die hap. Misschien vind je het wel fantastisch, eender in welke gemoedstoestand je je bevindt.
Wat deze betreft verder volledig met Mads eens. Hoewel 'ie wel tof is beklijkt en boeit 'ie niet zo eindeloos als bijvoorbeeld Endless Humiliation, ook een plaat met vooral erg weinig erop. Verder wel gewoon een zeer degelijke plaat, die ook van mijn kant 3,5* heeft gekregen.