Ensemble Ambrosius - The Zappa Album (1999)

Finland

4. Uncle Meat (2:51)
  5. Igor's Boogie (1:11)
  6. Zoot Allures (3:14)
  7. Big Swifty (1:57)
  8. T'Mershi Duween (1:53)
  9. Alien Orifice (4:31)
  10. The Idiot Bastard Son (3:10)
  11. RDNZL (2:48)
  12. The Orange County Lumber Truck (0:55)
  13. Enchidna's Arf (Of You) (3:49)
  14. Inca Roads (9:16)
  15. G-Spot Tornado (3:51)
Joy
dit is toch wel heel erg lekker

heb er 7 nummers van weten te bemachtigen, nu de rest nog heerlijke plaat

zappa in een wat ander jasje zacht klassiek,erg goed gespeeld

zeker niet minder

(deze net binnen en die klinkt ook erg lekker)

avatar van dj maus
Zappa op barok-instrumenten. Briljante arrangementen subliem uitgevoerd.

Zappa's eigen klassieke exercities zijn in de meeste gevallen mislukt (met The Yellow Shark als uitzondering om de regel te bevestigen). Dat ook zijn rocknummers zich lenen voor een klassiek jasje, heeft hij zich blijkbaar nooit gerealiseerd.

Naar het einde toe wordt deze CD alleen maar beter, met name track 11 t/m 14 zijn subliem. G-Spot Tornado is ook prima, maar daarvan prefereer ik toch de Ensemble Modern-uitvoering.

Joy
zonde dat ik enkele nummers mis en nog niet op de world wide web heb gevonden

zeer sfeervolle plaat

avatar van ricardo
Dan mag je ook nog geen stem uitbrengen dus. Je mag alleen maar stemmen als je het album in zijn geheel kent. Je kent genoeg andere platen in zijn geheel waar je nog niet op gestemd heb, dus ga je gang.

avatar van willemmusic
Ja, mag ik ook even die openstaande deur intrappen? Yellow Shark blijft natuurlijk superieur.
Nog een: over smaak valt niet te twisten, maar Ensemble Modern is vergeleken met Ensemble Ambrosius en al die andere uitvoerders van Zappa's muziek, zo'n uitgelezen gezelschap topmusici dat aan elk nummer een ander geluid en dito interpretatie kan geven. De aanwezigheid en (beperkte) dirigentschap van de componist zal daar ook aan hebben bijgedragen
Ambrosius telt een kleiner aantal musici en instrumentarium, daardoor eenvormiger van klank, de nummers hebben allemaal hetzelfde klankbeeld, alleen de composities verschillen. Leuk om een paar nummers te horen, maar als hele cd niet zonder zadelpijn uit te zitten.
Kennen we de site Never get out of the boat?
Daar vind je niet alleen Ambrosius, maar ook andere Zappa-interpreten, zoals het leukere Harmonia Ensemble.

avatar van saxotoon
Gewoon een heerlijk album met de muziek van Zappa uitgevoerd door een enthousiaste club jonge mensen op oude instrumenten.
niet alle tracks even spannend. Uitschieters zijn wat mij beteft inca roads en rdnzl.