Het album is op Bandcamp te downloaden voor een bedrag naar keuze (pay what you want):
Transience
Gitarist Makoto Fujishima is de oprichter van het label Weird Truth Records, dat mij enthousiast heeft gemaakt voor funeraldoom door sterke releases van Ataraxie en Profetus. Hij speelt dus zelf in de band Funeral Moth en Transience is het tweede album. Dit is echt voor de liefhebber, deze Japanners spelen minimalistische funeral doom met post-rockinvloeden. Voor de kenner van funeraldoom is het algemeen bekend dat het subgenre bekend staat om zijn lage nootdichtheid en gruwelijk slepende tempo's, maar Funeral Moth brengt het nog een stapje verder, of juist terug. De distortion op de gitaren komt sporadisch langs, de drums zijn constant fluisterend en ook de zanger laat geen diepe grunts horen, maar kermt onheilspellend over de riffs heen. Ondanks dat er gruwelijk weinig gebeurt is er ontzettend veel spanning op deze plaat en gaat dit echt diep, ik word hier als luisteraar helemaal rustig van. Prachtig werk!