Idiot Pilot - Strange We Should Meet Here (2005)

Label: Warner Bros.

1. Losing Color (3:55)
  2. A Day in the Life of a Poolshark (4:26)
  3. Open Register (4:47)
  4. Les Lumieres (4:19)
  5. The Violent Tango (3:40)
  6. Nightlife (4:08)
  7. Spark Plug (3:43)
  8. Moerae (The Locust) (3:57)
  9. Strange We Should Meet Here (4:41)
  10. Militance Prom (2:53)
  11. To Buy a Gun (4:20)
  12. A Light at the End of the Tunnel (3:15)
  13. Arrhythmia (4:36)
  14. Lucid (4:45)
avatar van chansadres
De melodieuze kant klinkt erg lekker maar dat geschreeuw erdoor heen hoeft voor mij niet. Erg jammer! Hebben opzich een erg goede Wall of Sound. Alleen dat geschreeuw...

avatar van dvdschaaf
Maar om dit nu als Metal te beschouwen gaat me werkelijk te ver...

dit album heeft gewoon herinneringen voor mij, best raar voor zon soort album maargoed, toch leuk want ik dacht dat nauwelijks tot geen nederlanders Idiot Pilot kende.

het schijnt dat ze binnekort een nieuw album uitbrengen, ik ben benieuwd! het zou misschien ook wel leuk zijn als ze samen met Team Sleep daadwerkelijk nieuwe nummers zouden gaan maken niet alleen maar remixes

Kid A(cid)
To Buy a Gun, nostalgie, dit heb ik lang niet meer gehoord. In 2005 had ik net MTV2 en dit nummer kwam geregeld voorbij. Verder heb ik nooit meer hier naar geluisterd.

Ik vind het een goed album met een apart sound
maar misschien iets minder geschreeuw
To buy a gun is het beste
4.0

avatar van Albert Filth
Tsja, wat moet je met een leuke band op het eerste gezicht maar die er iedere keer door heen gaat blèren als een krolse kat. Beetje jammer, maar ja er gaan er wel tien van dit soort bands in een dozijn.

avatar van himpie
Leuke plaat. Vind zelf het 'blèrgebeuren' juist heel goed passen binnen de nummers. Maakt in mijn ogen juist een hele goede mix van stijlen met een goed album als resultaat.