Peter and Gordon - Peter and Gordon (1964)

Alternatieve titel: A World Without Love [US]

Label: Columbia

1. Lucille (2:11)
  2. Five Hundred Miles (3:18)
  3. If I Were You (2:32)
  4. Pretty Mary (2:19)
  5. Trouble in Mind (2:22)
  6. A World Without Love (2:44)
  7. Tell Me How (2:21)
  8. You Don't Have to Tell Me (2:39)
  9. Leave My Woman Alone (1:56)
  10. All My Trials (2:35)
  11. Last Night I Woke (2:48)
  12. Long Time Gone (3:15)
  13. Soft as the Dawn * (2:44)
  14. Lonely Avenue * (2:58)
  15. Roving Rambler * (2:22)
  16. Nobody I Know * (2:30)
  17. I Go to Pieces * (2:26)
  18. A World Without Love [Live] * (2:55)
avatar van jorro
Vreemd dat hier nog geen berichten staan en maar 3 stemmen zijn gegeven. Op het album staat namelijk de grote hit A World Without Love. Maar ook verder vind ik het album best genietbaar. Onwillekeurig komen soms gedachten aan Simon & Garfunkel in mij op. Misschien onterecht, maar luister eens naar All My Trials of Pretty Mary.
Lucille is bekend van Little Richard (1958), maar de tekst is wat aangepast.
A World Without Love is van de hand van Paul McCartney die het voor de Beatles ongeschikt achtte.
Ook in de overige songs is het geen straf om te luisteren naar de samenzang van Peter Asher en Gordon Waller.

Het album staat op de 100e plaats in de 100 Greatest Albums of 1964. Er is geen notering in Best Ever Albums.