Strawelte - Greta's Tits (1991)

Punk / Rock
Label: Top Hole

1. Lykwein (2:00)
  2. Hagelslag en Soepenbry (2:15)
  3. Fryslân Boppe (2:30)
  4. Teiwaar Yn Tytsjerksteradiel (2:46)
  5. Moaie Eagen (4:12)
  6. Pak op Mei Dy Rommel (1:35)
  7. Rappe en Raze (3:25)
  8. Bôle Mei Tsiis (1:09)
  9. Hûnestront (1:18)
  10. Oardel Bak Bier (3:36)
  11. Snotteferkâlden (2:32)
  12. Punker (1:23)
  13. Henk Nobach (1:55)
  14. Grins (2:11)
  15. Ferwachting (1:29)
  16. Hier Op'e Tosken (3:48)
  17. I.A.O. (1:43)
  18. Goei (1:21)
  19. Ús Hûn Is Dea (3:22)
  20. Bonus Trak (13:11)
avatar van kappeuter
Kappeuters jeugdsentiment. Strawelte verwierf in (een deel van) Friesland cultstatus.
Speelde een reunieconcert op het befaamde Wâldrock festival in 1990. Dat is helaas ook de enige keer dat ik ze live zag spelen.
Allemachtig prachtig. 4 sterren

avatar van Kos
Kos
Nooit van gehoord, maar de titel is geweldig

avatar van bonothecat
Grappig die Friese namen van liedjes, en van die titels die eigenlijk niet te vertalen zijn:) Hagelslag en soepenbry! En nou maar hopen dat ik niet Snokkeferkalden wordt

avatar van Jeanicious
It sjut er naar ût dat us memke op de koffer ok wol wat hier op'e tosken hat.

Electro_
Jeanicious schreef:
It sjut er naar ût dat us memke op de koffer ok wol wat hier op'e tosken hat.

Zegt een anti-Fries:

Het ziet er naar uit dat onze moeder (op de koffer?) ook hier wel wat op de tanden heeft.

avatar van kappeuter
Hartstikke fout.

luisteraart
Deze ken ik niet, maar wel een eerdere, Tijwaar in Tietjerksteradeel, en dat vond ik indertijd best een leuke LP. Gekocht na een concert van deze jongens gezien te hebben in, naar ik meen, Het Bolwerk in Sneek.

Wat me vooral opviel van die LP was dat hij echt heel goed klonk als je hem op 45 toeren draaide, in plaats van op 33. Geen grapje!
De stemmen werden wel smurferig, maar de muziek werd er toch beter op.

Edit: Deze is denk ik een verzamel of life, want er staan nummers op die dus ook op, en nu goed geschreven, 'Teiwaar Yn Tytsjerksteradiel' staan.

EditEdit: Natuurlijk is dit een Greatest Hits! Jemig, dat ik dat nu pas in de titel zie!