Ry Cooder - Trespass (1992)

Score
Label: Sire

1. Video Drive-By (1:55)
  2. Trespass (Main Title) (1:38)
  3. East St. Louis (2:02)
  4. Orgill Bros. (1:44)
  5. Goose and Lucky (3:36)
  6. You Think It's on Now (1:41)
  7. Solid Gold (0:58)
  8. Heroin (4:13)
  9. Totally Boxed In (6:48)
  10. Give 'Em Cops (2:06)
  11. Lucy in the Trunk (1:27)
  12. We're Rich (2:26)
  13. King of the Street (4:00)

met Jim Keltner

14. Party Lights (3:00)
avatar van EttaJamesBrown
Ligt ergens in mijn verzameling te verstoffen. Het pakt mij niet en wordt daardoor bijna nooit tot het eind beluisterd.

avatar van spinout
Ik heb deze nog nooit in een LP/CD zaak gezien. Wees blij dat je hem hebt! Staat ook niet op Spotify, maar ik heb de film enkele malen gezien, dus ken ik de soundtrack wel zo'n beetje. Lijkt me niet slecht.

avatar van potjandosie
ken de film niet maar wat betreft de muziek op deze soundtrack ervaar ik die als zeer teleurstellend.

een soort van mix van avant garde jazz, blues rock en atmosferische "soundscapes" die als een onsamenhangende brij van stijlen klinkt. het zal wellicht goed hebben gepast bij de beelden van de film, maar deze muziek is "not my cup of tea".

er staat 1 conventioneel nummer op "Party Lights" een nummer van country artiest Junior Brown, een doorsnee C&W nummer met zang van Jr. Brown en o.a. David Lindley (fiddle) en Van Dyke Parks (piano).

dit instrumentale album kan n.m.m. in de verste verte niet tippen aan prima soundtracks als "The Long Riders", "The Border" of "Paris, Texas".

Album werd geproduceerd door Ry Cooder
Recorded at Ocean Way Studios, Hollywood, California
All selections composed by Ry Cooder

Ry Cooder: guitars, floor slide, array mbira, keyboards
Jim Keltner: drums, percussion
Jon Hassell: trumpet

track 13 "King of the Street" met Nathan East (bass) is co-written & co-produced by Jim Keltner

avatar van spinout
Helaas moet ik potjandosie gelijk geven. Alhoewel broeierig, valt er toch te weinig genieten op de score. Als Cooder's gitaar spreekt veer ik op, maar dat gebeurt hier te weinig .