Mankes - Kill the Birds (2016)

1 stem

Rock / Electronic
Label: ETF

1. The End (3:07)
  2. I"ll Never Be Yours (3:25)
  3. The Sleeping Universe (6:08)
  4. The Angry Men (2:35)
  5. A Monster Calls (3:03)
  6. Kill the Birds (5:35)
  7. Flatlines (5:44)
avatar van Castle
Het was een mooie woensdag, de postvrouw had een envelop bij haar uit Mokum.
Was het de nieuwe Mankes vroeg hij zich af?
Jawel en na de mooie en aparte en kek lijkende hoes besnuffeld te hebben was het de beurt aan de cd speler...
Volume lekker open en wat er toen gebeurde....
De trilharen in het gehoor werden gekieteld, wat is dit schijfje mooi geproduceerd, gemixt en wat is het nivo van de nummers hoog, wat een dynamiek.
Adembenemend werden de eerste maal de nummers beluisterd, wat een genot. De drums, de zang, de gitaren en zeker ook de analoge synths klinken vol en in balans.
Nu schrijf ik dit na meerdere luistersessies en ik ben aangenaam verrast in het positieve, voorlopig een mooie 4,5*.
Wellicht het nog bijgesteld wordt, maar voor nu is het echt mooi.
Echte favoriet is er nog niet, zo ook nog geen skip moment

avatar van reptile71
"Kill the Birds" is de waardige opvolger van het debuut van Mankes uit 2014. Op dit album zet het duo Selma Peelen en Johan Visschers op magnifieke wijze de lijn door die het had ingezet op het gelijknamige debuut.

Het door hen geclaimde genre 'esoterische post-punk' wordt ook hier weer volledig tot zijn recht gebracht. Het esoterische wordt niet alleen waargemaakt door de betoverende klanken van Selma's stem, waar op gepaste momenten en wijze een dimensie op wordt aangebracht met Johan's donkere stemgeluid. Het is ook de gelaagdheid van de muziek die het mysterie compleet maakt. De productie van dit album is dan ook om van te smullen. En daarmee bedoel ik niet dat alles compleet is glad gestreken, want daarin zit hem nu juist de post-punk. Mankes weet als geen ander het evenwicht te vinden tussen perfectie en rauwheid, eenvoud en diepgang, kracht en breekbaarheid. Dit is dan ook een van de kenmerken van het unieke eigen geluid van Mankes, dat ze na het al prachtige debuut, opnieuw weten te bevestigen en zelfs verder te ontwikkelen. Mankes heeft zichzelf hiermee tot een begrip weten te maken dat niet meer is weg te denken uit de independent muziek scene van Nederland.

Zo uniek als het geluid van Mankes is elke afzonderlijke cd van deze release. Elk exemplaar is namelijk met de hand bestempeld met het door Selma Peelen zelf ontworpen artwork. Dit maakt dat geen enkel exemplaar identiek is en jouw exemplaar dus altijd 100% uniek en authentiek is.

avatar van Castle
A ook op Spotify, Apple-music, GooglePlayMusic en Tidal te vinden. Gewoon omdat het verdiend geluisterd te worden