múm - Yesterday Was Dramatic, Today Is OK (1999)

IJsland
Electronic
Label: TMT

1. I'm 9 Today (4:42)
  2. Smell Memory (9:21)
  3. There Is a Number of Small Things (6:31)
  4. Random Summer (3:16)
  5. Asleep on a Train (7:17)
  6. Awake on a Train (9:23)
  7. The Ballað of the Broken Birdie Records (5:25)
  8. The Ballað of the Broken String (4:45)
  9. Sunday Night Just Keeps on Rolling (8:11)
  10. Slow Bicycle (8:42)
  11. The Ballað of the Broken Birdie Records [Ruxpin Remix II] * (5:13)
  12. Smell Memory [Bix Mix] * (5:14)
  13. There Is a Number of Small Things & the Ballað of the Broken Birdie Records [µ-Ziq Straight Mix] * (8:01)
  14. The Ballað of the Broken Birdie Records [Biogen Mix] * (5:24)
  15. Smell Memory * (9:34)
  16. Random Summer * (3:53)
  17. The Ballað of the Broken String * (4:08)
avatar van titan
titan (crew)
Fijne en lieflijke pruttelelectronica, waar ik mijn voorliefde voor analoge synthesizers uitstekend bij kwijt kan. 4*

beste album van Múm.

avatar van Ludo
Bas heeft gelijk. Erg inspirerende muziek.

bas
Onlangs trouwens een re-release gekregen op het label Morr. Het was hiervoor al OOP, dus dat is goed nieuws!

Weer een paar keer opgezet en helemaal gek op de muziek. Die Mum stijl is zo uniek, apart maar tegelijk zo toegankelijk en mooi, deze mag omhoog naar 5*

Ah, een rerelease... Ik heb echt jaren gezocht naar dit album en het inderdaad onlangs dan eindelijk gevonden.

Ik doe er ook een halfje bij, dit is geweldige muziek.

avatar van Onderhond
Doe mij maar Finally We Are No One. Vond het al een beetje vreemd dat hier nog geen beoordeling stond, maar nu weet ik weer waarom.

Múm staat voor mijn gevoel gelijk aan "lief", en dat vind ik niet echt terug op dit album. Beetje zeikerige muziek zelfs. Doe me in dat opzicht denken aan Boards Of Canada. Vooral de melodiesamples klinken erg slecht.

Vooral het begin van het album is bij momenten gewoon kut. Tracks als "The Ballad Of The Broken Birdie Records" en "Sunday Night Just Keeps On Rolling" maken gelukkig nog een deel goed. 2.5* voor deze. Niet wat ik noem geweldige muziek.

bas
Bij Finally we are no-one zakt de cd naar mijn mening na een sterk begin juist erg in, waardoor ik deze cd over de hele linie meer waardeer. Het is inderdaad lieve pruttel-electronica, voor mij uniek en prachtig. 5* met recht.

Electro_
I'm 9 Today is een prachtige opener. Smell Memory vind ik ook prachtig, met die knisperende geluiden. Random Summer ook wel, echter na een paar luisterbeurten komen die geluiden al snel je keel uit. De On a Train nummers zijn stuk voor stuk ook prachtig. 4,5*

Electro_
De lalala's in There Is a Number of Small Things liggen wat mij betreft tegen het geniale aan.
Na Finally We Are No One is dit mijn favoriete Múm-album, zonder twijfel. Stem gaat hier trouwens ook naar 5*

avatar van Judith
Na de eerste keer luisteren bevalt het me gelijk al. Ik had verwacht dat het voor mij iets te complexe, nietszeggende muziek zou zijn, weet niet goed waarom eigenlijk. Melodieën zijn erg mooi en lief, zoals in There Is a Number of Small Things. Moet dit nog wel heel wat meer gaan luisteren, wil ik dit gaan beoordelen, want een aantal nummers weten me tot nu toe nog niet helemaal te raken, stem komt dus later.

avatar van Judith
Heb 't nog een aantal keren geluisterd en ik geef tot nu toe 3*. Vind het goede muziek, maar moet het niet té vaak luisteren. Sommige nummers als Asleep On A Train vind ik wel mooi, maar duren te lang, wat bij mij gaat vervelen.

Beste múm, al is 'finally we are no one' ook lang niet mis natuurlijk. Pure magie. 5*.

avatar van we tigers
Morinfen schreef:
Beste múm

met zeer grote afstand!

elrayo
Sunday Night Just Keeps on Rolling is echt wonderschoon!

1,0
Finally we are no one vond ik nog wel te pruimen, vooral door de eerste sterke nummers. Dit album vind ik echter een draak. Nergens wordt het spannend of aantrekkelijk. Bij dit soort "sfeer-albums" moet je in ieder geval iets hebben waardoor je wordt vastgegrepen, maar niets van dat.
Met samengeknepen billen heb ik dit album uitgezeten; iets wat ik niet graag nogmaals doe. *1.

herman schreef:
Ongelooflijk. Vind Finally We Are No One niet eens half zo goed als deze.

Dat album leverde ook kracht in naarmate het vorderde, maar hier lijkt het niet op gang te komen. Ben er al meerdere malen mee gestart maar kan het bijna niet afluisteren. Voor mij moet er een soort aanknopingspunt zijn in een album; iets wat me pakt, wat me motiveert om verder te luisteren. Ik hoor echter alleen een brij van (naar mijn mening) ongeinspireerde toontjes.
Zou het omwille van de score op MuMe graag nog een keer een kans geven maar zit er erg tegenop! .

Aquila
herman schreef:
Ongelooflijk. Vind Finally We Are No One niet eens half zo goed als deze.

Ik vind Finally toch door de afwisseling fijner dan deze. Maar múm kan bij mij sowieso niet veel fout doen. Ook zonder de zusjes.

1,0
Het is inderdaad de afwisseling waardoor ik die plaat wel kan hebben. Goed verwoord.

avatar van Omsk
Ik loop er ook niet erg warm voor, per luisterbeurt minder eigenlijk, daarmee doet het album het tegenovergestelde van wat de titel belooft.

Mooie plaat, ik ken finally niet zo goed dus kan ik niet over oordelen.
Toch wel behoorlijk anders dan BOC
Wel rare argumentatie om een plaat af te kraken omdat een andere plaat meer afwisseling heeft....
En het grappige is dat er best veel afwisseling zit in dit album.

Grootfaas schreef:
Mooie plaat, als sinds 2003 in huis, ik ken finally niet zo goed dus kan ik niet over oordelen.
Toch wel behoorlijk anders dan BOC
En het grappige is dat er best veel afwisseling zit in dit album.