Heaven's Cry - Outcast (2016)

1 stem

Canada
Label: Prosthetic

1. The Human Factor (8:03)
  2. Outcast (6:47)
  3. The Day the System Failed (14:16)
  4. If I Only Knew (5:21)
  5. A Shift in Scenery (4:53)
  6. Symmetry (7:30)
  7. Alive (3:58)
avatar van namsaap
Ken deze band van het debuut dat ik ooit kocht na een goede recensie in de Aardschok (CD van de maand?). Dat debuut is een prima album.

Het titelnummer van dit nieuwe album is inmiddels te beluisteren op Spotify. Klinkt als een soort progressieve Alice in Chains..... het kan me nog niet zo bekoren.

avatar van The_CrY
De van tevoren vrijgegeven nummers maakte dit een van de meeste verwachtte albums van dit jaar voor mij, maar toen ik m in zn geheel kon luisteren kreeg ik een wat vieze smaak in de mond. Het begint lekker met 'The Human Factor' en 'Outcast', en ook 'The Day the System Failed' heeft zo wat momenten, maar de heren van Heaven's Cry weten gewoon niet hoe ze met deze interessante, inderdaad progressieve Alice in Chains sound fatsoenlijk nummers kunnen schrijven. Heel jammer dit, maar echt slecht is het ook niet.

avatar van vielip
Deze afgelopen zaterdag op de gok meegenomen in de platenzaak. De hoes intrigeerde me en de bandnaam ken ik ook vaag. Heb 'm nog niet geluisterd maar als ik de bovenstaande bevindingen zo lees dan moet ik de verwachtingen maar niet al te hoog inzetten geloof ik We gaan het horen...