City of Angels (1998)

Pop / Score
Label: Warner Bros.

1. U2 - If God Will Send His Angels (4:35)
  2. Alanis Morissette - Uninvited (4:38)
  3. Jimi Hendrix - Red House (3:52)
  4. Paula Cole - Feelin' Love (5:39)
  5. John Lee Hooker - Mama, You Got a Daughter (3:45)
  6. Sarah McLachlan - Angel (4:32)
  7. Goo Goo Dolls - Iris (4:54)
  8. Peter Gabriel - I Grieve (8:12)
  9. Jude - I Know (4:37)
  10. Eric Clapton - Further on Up the Road (7:31)
  11. Gabriel Yared - An Angel Falls (4:58)
  12. Gabriel Yared - The Unfeeling Kiss (3:46)
  13. Gabriel Yared - Spreading Wings (4:28)
  14. Gabriel Yared - City of Angels (7:08)
avatar van c-moon
Knappe soundtrack van de flauwe remake van "Der Himmel über Berlin". Hier spreken de engelen geen Duits maar Amerikaans, en geen Bruno Ganz, maar Nicolas Cage... en een uitmuntende Meg Ryan. Beste wel een leuke film, maar als het origineel ként stelt dit niet al te veel voor: wegg poëzie ... de verschijning van Meg Ryan maakt voor mij veel goed.
Maar goed 't gaat em hier om de muziek he...
Fijne soundtrack dus: met een zeer mooie versie van U2's "If God Will Send His Angels", "Uninvited" zowaar een Alanis Morrisette nummer dat ook mij kan bekoren!! Tjonge... en natuurlijk JIMI HENDRIX's "Red House" is heel erg mooi;.. maar vergeten we ook Peter Gabriel met I GRIEVE niet en de GOO GOO DOLS met "Iris". Wow!

O ja... meneer Clapton doe het ook erg goed met zijn "Further up The Road".. Enfin, de soundtrack is béter dan de film

avatar van Bighead
Inderdaad een van de weinige soundtracks die me echt nog kan bekoren... sorrie Neo

neo
Die paar score tracks van Gabriel Yared vond ik ook erg goed. Erg hypnotiserend, spiritueel en meeslepend gecomponeerd. Gebruikt ook gitaar in diens muziek ter benadrukking van het familie/relatie gevoel. Meer dan men denkt wordt dit gebruikt in vele scores.

avatar van Bighead
Ik zal me er eens wat meer in gaan verdiepen

avatar van musicfriek
Erg fijne soundtrack idd. Alle nummers zijn prima op Paula Cole na dan, die vloekt een beetje in dit geheel. Ik was nogal verrast door de nummers van Gabriel Yared, die zijn echt prachtig! Heb die nummers ook laten draaien terwijl ik naar bed ging en zo val je wel heel lekker in slaap moet ik zeggen

(En wat heeft Sarah McLachlan toch een geweldige stem)

avatar van c-moon
Zoals ik al eerder zei, de Soundtrack is béter (veeel beter!!!) dan de film

avatar van vigil
Behoorlijk sterke soundtrack, er staan echte favorieten op (Uiteraard Peter Gabriel maar Goo Goo Dollls) en ook wat erg mooie liedjes van artiesten die ik normaal met mate moet innemen om het mooi te blijven vinden (McLachlan en vooral Morissette).

avatar van Twinpeaks
Ik sluit mij aan bij de voorgaande sprekers. Prima soundtrack en ook de stukken van Yared kunnen mij bekoren. De film is inderdaad maar zozo. Ryan is prima , maar Cage heb ik nooit meer serieus kunnen nemen na zijn hoogtepunt Leaving Las Vegas. Maar goed daar is moviemeter voor. Sterke verzameling nummers en fijn voor in de wisselaar. 4 sterren